ASOCIATIA CULTURALA EURO EST ALTERNATIV ( A.C.E.E.A. ) in parteneriat cu ZAHAR MARGARITAR, PRIMARIA MUNICIPIULUI IASI, WACS ( WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES ), HOTEL LA CASTEL, HOTEL UNIREA, GRAND HOTEL TRAIAN, COMPLEX HOTELIER AGREMENT CIRIC, BILANCIA, METRO CASH AND CARRY, RESTAURANT CAVALERUL MEDIEVAL, RESTAURANT PANORAMIC, CUPTORUL MOLDOVENCEI, PANIFCOM, KOSAROM, COTNARI, BONDUELLE, MONTE BANATO, SCOTCH BRITE, FLORISTIQ ART, ZELDA, FABRICA FLASH, aduce pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei in gastronomie la Iasi, in Piata Unirii si in incinta Hotelului Unirea. Evenimentul se va desfasura pe parcurul a doua zile, 30 si 31 martie 2013. Juriul este format din membrii marcanti ai bucatariei internationale: - GUIDO DE BONO - PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN MALTA; - SPIROS DIMITRIOU - VICE PRESEDINTE AL ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN SERBIA; - JYRKI YLI UOTILA - PRESEDINTELE EUROTOQUES -FINLANDA; - ELENA SHRAMKO - MAESTRU COFETAR- RUSIA; - JOVICA DJURDJEVIC GIORGIO - MAESTRU IN ARTA CULINARA- ELVETIA; - RALF MENEGHINI - MAESTRU PATISER- GERMANIA - ZORAN STANISAVLJEVIC – PRESEDINTELE ASOCIATIEI BUCATARILOR DIN ISTRIA; - DRAGAN DJURIC - MAESTRU IN ARTA CULINARA –SERBIA Categoriile competitiei sunt: MOLDAVIAN’S CHALLENGE CUP - INDIVIDUAL. Bucatarii de vor intrece pentru marele titlu participand la 4 sectiuni dupa cum urmeaza: ETNIC, PUI, PORC, PESTE. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 de minute (45 min. pentru preparare - 15 minute pt curatenie) MASTERS OF FLAMES - 2 CATEGORII DE CONCURS, SAMBATA CIORBE, DUMINICA FEL DE BAZA. Ingredientele sunt oferite in forma de black box, competitorii fiind obligati sa anunte reteta in 20 de minute de la startul competitiei. CAMPIONATUL NATIONAL DE PIZZA - PREMIERA ABSOLUTA LA IASI. Competitorii nu vor plati taxa de inscriere, ingredientele necesare prepararii a 2 pizza vor fi aduse de catre acestia. EXPOZITIE DE ARTA CULINARA - IN SALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DE LA PARTERUL HOTELULUI UNIREA, CU INCEPERE DE LA ORA 10.00. Publicul va avea ocazia sa admire sambata prezentari de antreu, iar duminica patiserie, peste si carving. INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA, NUMARUL PORTIILOR OFERITE GRATUIT PUBLICULUI DEPASESTE 5000 DE BUCATI. PUBLICUL VA FI INCANTAT CU DEMONSTRATII CULINARE SUSTINUTE DE MAESTRII IN ARTA CULINARA DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE. GAZDELE EVENIMENTULUI SUNT ANTONIO PASSARELLI, JUSTINIAN RADU SI FILIP VASILESCU. Mai multe detalii pe campionatdegatit.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciDeoarece aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le aruncăm și-am pregătit un desert...
Desert banana bread cu alune si ciocolataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii