Primavara este un anotimp al bogatiei legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu ingrediente proaspete de primavara.
Gama de retete paste este una variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen. Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.
Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:
· 320 g spaghetti din grau dur Paste Baneasa
· 30 ml ulei de masline extra virgin
· 5-6 catei mari de usturoi sau 6 fire de usturoi verde
· 300 g spanac tanar (baby spanac)
· Sare si piper dupa gust
· 100 g parmezan proaspat razuit
Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste, acesta devine amar si strica tot sosul. Peste usturoi se adauga spanac si se soteaza impreuna 2-3 minute pana cand spanacul devine moale.
Intre timp, se pun la fiert 4 litri de apa cu o lingurita de sare, cand apa da in clocot se pun spaghettele. Este important ca acestea sa nu fie puse mai devreme deoarece textura le va fi afectata. De asemenea, un alt pas ce trebuie respectat este timpul de fierbere scris pe ambalaj. Acestea nu trebuie lasate nici mai mult, nici mai putin pentru ca la final sa fie al dente. Dupa ce au fiert, se scot spaghettele din apa si se pun in tigaie peste spanacul calit cu usturoi. Se aduga un polonic din apa in care au fiert si parmezanul ras. Se lasa la foc mic 1-2 minute pana se topeste parmezanul.
Aceasta reteta de paste este una rapida, cu ingrediente simple de primavara care pot fi gasite usor si care dau un gust special preparatului final.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii