Cum sa transpui prospetimea primaverii in farfurie

Cum sa transpui prospetimea primaverii in farfurie

Primavara este un anotimp al bogatiei legumelor si fructelor si chiar ar fi pacat sa nu profitam de tot ceea ce ne ofera. Cu totii suntem ocupati si distrasi de cotidian, de aceea gatim din ce in ce mai putin si motivam ca nu avem suficient timp. Insa, cu siguranta ne putem face timp pentru a pregati retete de paste rapide, cu ingrediente proaspete de primavara.

Gama de retete paste este una variata, insa unul dintre preparatele usor de facut este reteta paste cu usturoi si spanac realizata cu spaghetti din grau dur Baneasa de catre Teo’s Kitchen. Pastele din grau dur de la Baneasa sunt de o calitate superioara, de aceea isi pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc.

Pentru a realiza reteta de Spaghetti rapide cu usturoi si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente:

·         320 g spaghetti din grau dur Paste Baneasa

·         30 ml ulei de masline extra virgin

·         5-6 catei mari de usturoi sau 6 fire de usturoi verde

·         300 g spanac tanar (baby spanac)

·         Sare si piper dupa gust

·         100 g parmezan proaspat razuit

Sosul se face intr-o tigaie incapatoare in care se incinge uleiul de masline pentru a cali usturoiul aproximativ 1 minut pana devine auriu. Usturoiul nu se lasa mai mult pentru ca, daca se rumeneste, acesta devine amar si strica tot sosul. Peste usturoi se adauga spanac si se soteaza impreuna 2-3 minute pana cand spanacul devine moale.

Intre timp, se pun la fiert 4 litri de apa cu o lingurita de sare, cand apa da in clocot se pun spaghettele. Este important ca acestea sa nu fie puse mai devreme deoarece textura le va fi afectata. De asemenea, un alt pas ce trebuie respectat este timpul de fierbere scris pe ambalaj. Acestea nu trebuie lasate nici mai mult, nici mai putin pentru ca la final sa fie al dente. Dupa ce au fiert, se scot spaghettele din apa si se pun in tigaie peste spanacul calit cu usturoi. Se aduga un polonic din apa in  care au fiert si parmezanul ras. Se lasa la foc mic 1-2 minute pana se topeste parmezanul.

Aceasta reteta de paste este una rapida, cu ingrediente simple de primavara care pot fi gasite usor si care dau un gust special preparatului final. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce