Culinar.ro: Va amintiti care a fost primul fel de mancare pe care l-ati gatit si cu ce ocazie?
De gatit am gatit prima oara pizza, cand aveam 13-14 ani, in casa parintilor mei. Am facut sigur blatul. Iar in prioada matura cred ca primul fel mai complex gatit a fost o ciorba de vacuta, pe la 20 de ani.
Culinar.ro: Ati calatorit foarte mult, iar acum v-ati stabilit in Irlanda...cand va roaga prietenii straini sa le gatiti o mancare romaneasca ce fel le preparati?
Cel mai usor si le indemana este sa fac o fasole batuta sau sa frig niste mici pe grill, nu prea dai gres cu asa ceva.
Culinar.ro: Ati profesat ca si critic de restaurante, care este cel mai important lucru la care trebuie sa fim atenti atunci cand comandam o mancare intr-un restaurant?
Pana sa ajungem sa comandam trebuie sa fim atenti la cateva semne: cum suntem intampinati, cat de curat sau aranjat este localul. In majoritatea covarsitoare a cazurilor este o legatura directa intre aceste lucruri si calitatea mancarii, fiindca in spatele tuturor acestor activitati dintr-un restaurant se afla un manager/patron care, daca stie cum sa-si faca treaba bine, va avea grija sis a ofere o mancare buna. Legat de strict de mancare in general cred ca sunt mai sigure mancarurile care nu necesita un timp indelungat de preparare (fiindca poti primi la masa o mancarecare a fost gatita acum 4 zile si acum doar iti este incalzita). Iar carnea trebuie ceruta medium (sau medium rare), o carne “well done” putand fi si veche (neconsumata de un client si acum doar incalzita).
Culinar.ro: Cum este mancarea irlandeza? Descrieti-ne cateva dintre specialitatile preferate
Mancarea irlandeza este una foarte bogata in calorii si proteine, in care cartofii, porcul, vita, mielul si pestele joaca un rol important.
Culinar.ro: V-ati implicat in diverse proiecte ambitioase din domeniul culinar, pregatiti ceva pentru perioada urmatoare? La ce lucrati in prezent?
Da, se afla in pregatire mai multe lucruri, dar totul avaneaza greu din diferite motive. Dar se intampla tot felul de lucruri, mai mari sau mai mici.
Culinar.ro: Care considerati ca este ce mai mare realizare a dumneavoastra?
De departe faptul ca stiu ca am reusit sa fac sute sau poate chiar mii de oameni sa se deschida, sa-si largeasca spectrul cand vine vorba de alimente, feluri de mancare, bucatarii internationale. E chiar pacat sa mancam toata viata mici cu cartofi prajiti si ciorba de burta cand sunt pe lumea astea mii de preparate care sunt valoroase din multe puncte de vedere. Culinar.ro: In final va rog sa transmiteti un salut, un sfat sau un indemn cititorilor culinar.ro
Indemnul meu este sa constientizeze si mai mult ca toata viata lor vor avea nevoie de mancare, indiferent de alte conditii sau lucruri. Si atunci e pacat sa ne batem joc, sa nu ne largim aria de preferinte, sau sa aruncam mancare (inca aruncam la gunoi multa mancare, si e mare pacat din multe puncte de vedere). Daca vor sa faca un curs de gatit, sa faca, nu conteaza varsta, eu am facut unul profesional de-abia acum, la 33 de ani, si sunt foarte mandru si multumit.
Despre Cristi Roman si activitatea lui, cititi mai multe pe pagina personala foodblog.ro Profil:
Felul de mancare preferat: cele mediteraneene
Vinul preferat: alb demisec
Condimentul preferat: curcuma (turmeric)
Locul preferat: Europa (zona mediteraneeana in special si scandinavia)
Material realizat de Georgeta Bocşe Culinar.ro: Va amintiti care a fost primul fel de mancare pe care l-ati gatit si cu ce ocazie? <br></br> De gatit am gatit prima oara pizza, cand aveam 13-14 ani, in casa parintilor mei. Am facut sigur blatul. Iar in prioada matura cred ca primul fel mai complex gatit a fost o ciorba de vacuta, pe la 20 de ani. <br></br> Culinar.ro: Ati calatorit foarte mult, iar acum v-ati stabilit in Irlanda...cand va roaga prietenii straini sa le gatiti o mancare romaneasca ce fel le preparati? <br></br> Cel mai usor si le indemana este sa fac o fasole batuta sau sa frig niste mici pe grill, nu prea dai gres cu asa ceva. <br></br> Culinar.ro: Ati profesat ca si critic de restaurante, care este cel mai important lucru la care trebuie sa fim atenti atunci cand comandam o mancare intr-un restaurant? <br></br> Pana sa ajungem sa comandam trebuie sa fim atenti la cateva semne: cum suntem intampinati, cat de curat sau aranjat este localul. In majoritatea covarsitoare a cazurilor este o legatura directa intre aceste lucruri si calitatea mancarii, fiindca in spatele tuturor acestor activitati dintr-un restaurant se afla un manager/patron care, daca stie cum sa-si faca treaba bine, va avea grija sis a ofere o mancare buna. Legat de strict de mancare in general cred ca sunt mai sigure mancarurile care nu necesita un timp indelungat de preparare (fiindca poti primi la masa o mancarecare a fost gatita acum 4 zile si acum doar iti este incalzita). Iar carnea trebuie ceruta medium (sau medium rare), o carne “well done” putand fi si veche (neconsumata de un client si acum doar incalzita). <br></br> Culinar.ro: Cum este mancarea irlandeza? Descrieti-ne cateva dintre specialitatile preferate <br></br> Mancarea irlandeza este una foarte bogata in calorii si proteine, in care cartofii, porcul, vita, mielul si pestele joaca un rol important. <br></br> Culinar.ro: V-ati implicat in diverse proiecte ambitioase din domeniul culinar, pregatiti ceva pentru perioada urmatoare? La ce lucrati in prezent? <br></br> Da, se afla in pregatire mai multe lucruri, dar totul avaneaza greu din diferite motive. Dar se intampla tot felul de lucruri, mai mari sau mai mici. <br></br> Culinar.ro: Care considerati ca este ce mai mare realizare a dumneavoastra? <br></br> De departe faptul ca stiu ca am reusit sa fac sute sau poate chiar mii de oameni sa se deschida, sa-si largeasca spectrul cand vine vorba de alimente, feluri de mancare, bucatarii internationale. E chiar pacat sa mancam toata viata mici cu cartofi prajiti si ciorba de burta cand sunt pe lumea astea mii de preparate care sunt valoroase din multe puncte de vedere. Culinar.ro: In final va rog sa transmiteti un salut, un sfat sau un indemn cititorilor culinar.ro <br></br> Indemnul meu este sa constientizeze si mai mult ca toata viata lor vor avea nevoie de mancare, indiferent de alte conditii sau lucruri. Si atunci e pacat sa ne batem joc, sa nu ne largim aria de preferinte, sau sa aruncam mancare (inca aruncam la gunoi multa mancare, si e mare pacat din multe puncte de vedere). Daca vor sa faca un curs de gatit, sa faca, nu conteaza varsta, eu am facut unul profesional de-abia acum, la 33 de ani, si sunt foarte mandru si multumit. <br></br> Profil:
<br></br>
Felul de mancare preferat: cele mediteraneene<br>
Vinul preferat: alb demisec<br>
Condimentul preferat: curcuma (turmeric)<br>
Locul preferat: europa (zona mediteraneeana in special si scandinavia) <br></br> Material realizat de Georgeta Bocşe
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii