Consumul ridicat de cafea, reduce efectele nocive ale alcoolului

Consumul ridicat de cafea, reduce efectele nocive ale alcoolului

Un nou studiu a ajuns la concluzia ca o cantitate mai mare de cafea poate reduce riscul aparitiei cirozei cauzate de consumul exagerat de alcool.


Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii din cadrul Universitatii Southampton din Marea Britanie s-au folosit de un esantion de 430.000 de oameni, pe parcursul a aproximativ 20 de ani.


S-a observat ca doua cesti in plus de cafea pe zi "pot fi asociate cu o reducere semnificativa a riscului de a dezvolta ciroza".


Dr. Oliver Kennedy, cel care a condus echipa de cercetatori , a declarat pentru CNN ca echipa sa a combinat datele unor studii existente pentru o relatie cat mai precisa intre cafea si boala hepatica: 


"De exemplu, comparativ cu nicio cafea pe zi, o ceasca din aceasta bautura reduce riscul cu 22% de a face ciroza, iar 4 cesti pe zi au fost asociate cu o reducere a riscului de pana la 65%. Cu toate acestea, exista o limita maxima, astfel ca de aici incolo nu mai exista beneficii pentru organism", a declarat cercetatorul.


Cu toate acestea, cafeaua nu este un medicament si nici nu anuleaza complet efectele nocive ale consumului excesiv de alcool. Insa, nu este prima data cand un studiu descopera efectele benefice ale cafelei asupra ficatului. Ciroza este o boala ce se manifesta prin deteriorarea ficatului: celulele sanatoase sunt inlocuite cu unele care blocheaza circulatia sangvina.


Sursa foto: sodahead.com; Sursa articol: edition.cnn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce