In Romania, pizza a aparut ca fenomen dupa anii ’90, fiind adusa initial de investitori arabi si turci, pentru ca ulterior, romanii plecati in Italia, dar si francizele internationale, sa creeze un trend alimentar din consumul de pizza.
Sa reusesti ca pizzer in Italia este greu, iar ca italienii sa-ti recunoasca meritele, strain fiind, este si mai greu. Invitatul Bucharest Food Festival, Claudiu Toader face parte dintre cei ce au reusit sa fie recunoscuti ca fiind unul de-al lor, pizzaiolo cu diplome la cele mai importante concursuri din Italia, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Pizza Sana.
Revenit de putin timp in Romania, Claudiu isi doreste sa deschida o scoala de pizzeri si sa invete romanii sa consume si sa prepare “pizza sana”. El si-a deschis o pizzerie sub franciza Pizza Expert, unde produce cea mai ieftina pizza din Bucuresti, dar cu ingrediente de foarte buna calitate.
Pe 16 iunie, cu incepere de la ora 12:30, Claudiu va realiza in cadrul Bucharest Food Festival, cu ajutorul Pizza Expert si Pizza Alforno, sustinut de Tomi, Galbani, Cirio, Zeyno, Korani, Titan Coasta d’Oro, Kotanyi si muti altii, Turnul din Pizza, un turn ce aminteste de celebrul turn din Pisa, la scara 1/10. Turnul din Pisa are o inaltime de 56 de metri, Turnul din Pizza va avea 5,6 metri inaltime; Turnul din Pisa a fost construit in 100 de ani, iar Turnul din Pizza va fi construit in 100 de minute, joi incepand cu orele 12.30.
Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de vicecampionul mondial, Claudiu Toader.
Programul de vizitare al evenimentului este:
Joi – 16 iunie: 12.00 – 21.00
Vineri-sambata – 17 – 18 iunie: 10.00 – 20.00
Duminica – 19 iunie: 10.00 – 18.00
Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copiii cu varsta de pana la 14 ani, insotiti de un adult au accesul gratuit.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii