Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viata, motiv pentru care fiecare detaliu care face parte din organizarea sa conteaza. De la stabilirea locului in care va avea loc, la alegerea decorului, muzicii si pana la stabilirea meniului, toate aceste aspecte dau in final nota petrecerii. Cu toate acestea, fara exceptie, in cadrul oricarei nunti, „vedeta” va fi tortul mirilor care trebuie sa fie comandat din timp, inainte de eveniment, cu atat mai mult daca acesta va avea loc in plin sezon.
Potrivit specialistilor de la eTorturi, alegerea acestui preparat de cofetarie suprem in cadrul multor evenimente deosebite, se alege tinandu-se cont de dimensiuni, greutate, aspect si, bineinteles, compozitie. Similar altor situatii in care o buna informare conteaza, si la alegerea unor torturi de lux este important sa se stabileasca un plan care va include, pe langa bugetul disponibil, criterii de selectie in concordanta cu preferintele mirilor.
Cele mai importante intrebari care necesita raspunsuri la alegerea unui tort de nunta
Intalnirea cu cofetarii care vor crea tortul este momentul in care intrebarile cele mai importante trebuie sa capete un raspuns:
• ce optiuni ofera cofetaria respectiva pentru umplutura? In functie de preferinte se poate alege o umplutura fructata, mousse-uri de ciocolata alba sau neagra, creme fine de vanilie sau mascarpone ori alte variante pe care cofetarul le sugereaza;
• ce optiuni se ofera pentru decorul tortului? Poate fi vorba despre fondant, martipan sau glazura. In plus, florile realizate din pasta de zahar sau cele naturale cristalizate sunt elemente de decor care dau o nota unica unui tort.
Alte aspecte care conteaza la alegerea unui tort de nunta
Degustarea nu este un proces pe care sa il aiba in vedere doar cei care comanda tort in Bucuresti sau in alte orase ale tarii. Presupunand ca intr-o localitate mai mica din provincie nu exista o cofetarie, tortul poate fi comandat in cel mai apropiat oras. Peste degustarea tortului nu se trece, chiar daca lucrarile cofetarilor pot fi vazute pe site-uri sau pagini de facebook.
Dupa alegerea compozitiei si designul tortului, este important sa se calculeze dimensiunea acestuia. Formula este simpla: numar de invitati x 100/150 de grame/portie. In plus, nu ar trebui sa se treaca cu vederea peste forma tortului. Pentru alegerea unui tort cu etaje este necesar ca mirii sa se asigure ca restaurantul unde se va desfasura nunta detine un spatiu frigorific optim pastrarii tortului pana la momentul taierii.
Designul tortului de nunta poate sa ramana in memoria colectiva a invitatilor pentru foarte mult timp sau nu. De regula, se stabileste in functie de tema pe care o are nunta sau in functie de aspecte importante pentru miri – simboluri care ii leaga de un loc anume, de exemplu. Un top al celor mai importante torturi de nunta le include si pe urmatoarele:
• torturi cu flori (botanice)– un tort pe care se aseaza in mod inspirat flori de cires, bujori, trandafiri sau o alta floare preferata. Torturile decorate cu flori sunt deosebit de elegante si se constituie in elegeri frecvente ale mirilor;
• torturile albe – inspira rafinament si eleganta. Un astfel de tort poate fi pus in valoare prin glazurarea cu elemente tridimensionale;
• torturile in nuante metalice – desi torturile albe domina alegerile mirilor, cele cu detalii aurii sau argintii au un aspect deosebit, sofisticat si pretios;
• torturile cu drapaje – uimitoare prin aspect, decorul imita materiale fine, precum dantela;
Cu prezenta online si o experienta de necontestat, cofetaria eTorturi.ro le propune mirilor numeroase variante de torturi de nunta, degustari in laboratorul propriu si cel mai bun raport calitate-pret. Nunta este un eveniment unic, motiv pentru care trebuie sa fie memorabila!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii