Organizatorii evenimentului culinar
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) organizeaza in perioada 7 – 9 mai, in Piata Constitutiei, Cupa Etapei Bucuresti a Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2010.
Campionatul International de Gatit in Aer Liber se afla la cea de-a IV-a editie.
Aceasta competitie gastronomica din Romania este certificata si inregistrata in programul international al WACS (Word Association of Chefs Societies). Organizatorii garanteaza un show culinar
Pe parcursul celor 3 zile ale evenimentului, organizatorii garanteaza un show culinar oferit de cei mai buni specialisti ai artei culinare, evaluati de un juriu international de maestri!
Campionatul International de Gatit in Aer Liber este un eveniment tip competitie, fiind organizat la nivel international.
Anual, competitia este structurata pe 2 etape: Etapa Bucuresti si Etapa Cluj-Napoca.
Grupele Competitiei
Fiecare etapa are doua grupe: 1.Grupa Profesionisti; 2.Grupa Amatori
Programul competitiei
Deschiderea oficiala vineri, 7 mai, orele 11.00
Vineri – 7 mai 2010: Clasa Preparate Culinare Reci
Sectiunea A: Hrana Rece, Platouri Festive
Sectiunea B: Dulciuri si Patiserie
Sectiunea C: Creatie
Sectiunea D: Meniu Alternativ
Sambata - Clasa Gatit in Aer Liber
Sectiunea E: Ceaun
Sectiunea F: Plita
Sectiunea G: Gratar
Sectiunea H: Creatie
Conditiile de participare
Competitia se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. Pentru inscrierea in competitie la Grupa Amatori nu se cere dovada studiilor de specialitate. Inscrierea in competitie a concurentilor nu este conditionata de varsta sau pregatire profesionala. in competitie se pot inscrie atat persoane fizice, cat si persoane juridice, iar concurentii se pot inscrie individual sau in echipe (maxim 3 persoane). Cantitatea minima de hrana preparata si prezentata in fata comisiilor de evaluare
este de 10 portii la fiecare sectiune din concurs. Ultima data pentru inscrieri este cu 7 zile inaintea competitiei, taxa de inscriere in competitie este de 50 lei/sectiune.
Tari participante
La competitia bucuresteneana si-au anuntat prezenta mari maestri in arta culinara din: Cehia, Canada, Turcia, Franta, Elvetia, Finlanda, Belgia, Italia, Israel, Cipru si Romania, oaspete de onoare fiind MIROSLAV KUBEC, directorul continental al WACS (Word Association of Chefs Societies).
Pentru mai multe detalii vizitati site-ul oficial www.campionatdegatit.ro
Alte articole inrudite Campionatul internatinal de gatit in aer liber, 7-9 mai 2010
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCe poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...
Paine- Felii cu branza si usturoiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii