Dietele pe baza de carne incep sa devina din ce in ce mai nepopulare. Chiar si dietele omnivore au inceput sa piarda teren in favoarea celor vegetariene, mai ales dupa anuntul facut de OMS.
Asa se face ca acum avem si o capitala mondiala a vegetarienilor:
"Berlinul este primul oras occidental important unde vegetarianismul a reusit o paritate culinara completa cu dieta traditionala carnivora", scrie revista Saveur, cea care a si acordat titlul de capitala a vegetarienilor.
Este clar ca Berlinul nu are cum sa concureze cu Parisul, pentru titlul de cea mai rafinata bucatarie, sau cu Barcelona, pentru titlul de cea mai savuroasa bucatarie, insa cu siguranta este orasul in care s-a dezvoltat cel mai bine curentul vegetarian. Aici, bucataria fara carne este unica, inventiva si revolutionara, intr-un cuvant: geniala. Practic, exista sanse sa vizitezi Berlinul si sa te intorci "convertit" la vegetarianism.
Saveur a desemnat localurile Daluma si Cookies Cream ca fiind cele mai bune exemple din Berlin de gastronomie vegetariana supernutritiva.
De asemenea, in oferta pe care Berlinul o pune la dispozitia vegetarienilor se numara aproximativ 30 de snack bar-uri si restaurante vegane si 300 vegetariene.
Dieta vegetariana este atat de populara in Berlin, incat pana si fast-food-urile ofera alternative si meniuri vegetariene, cum ar fi 'voeners' - kebab vegetarian.
Totodata, o vizita in restaurantele vegetariene din Berlin este un "must" pentru orice chef care-si doreste sa ia pulsul noilor curente in materie de gatiti, deoarece bucataria berlineza este cat se poate de inventiva, incercand in acelasi timp sa fie si cat mai sanatoasa.
Cititi intregul material despre revolutia vegetariana din Berlin aici.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii