Oalele sub presiune Fissler sunt ideale pentru bucataria moderna. Principiul de baza al gatitului in oala sub presiune nu s-a modificat de la apariţia primului model. in oala se acumuleaza presiune si astfel timpul de gatire se scurteaza, iar vitaminele, mineralele si aromele sunt conservate mult mai bine in comparaţie cu gatitul normal, fapt care asigura un regim alimentar sanatos. Acest lucru face din oala sub presiune cea mai buna alegere in special pentru gatirea alimentelor bogate in vitamine, care necesita o preparare atenta. Rezultatul se simte: aroma specifica a alimentelor este surprinzator de intensa.
Graficul ilustreaza cata vitamina C se pastreaza in anumite legume atunci cand sunt gatite in oala sub presiune. (Vitamina C/100g):
Totodata oala sub presiune este si o modalitate foarte buna de a accelera timpul de preparare pentru fripturi si mancaruri cu carne. Se gateste sub presiune intr-o oala inchisa ermetic, la temperaturi de peste 100° C, deoarece presiunea crescuta din interiorul oalei face ca apa sa fiarba la o temperatura care ii depaseste punctul de fierbere la presiune normala. Astfel, durata de gatire se reduce de cateva ori. Gatind in oala sub presiune economisiţi pana la 70 % din timpul de gatit. Supe, fripturi, carne, peste, legume, orez si cartofi - toate vor fi delicioase, de asemenea puteti folosi oala sub presiune pentru gatit in aburi sau pentru prepararea mancarurilor inabusite.
Puteti sa cumparati o astfel de oala din magazinele SarahPop.
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumePentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)
Comentarii