Cum sa cumperi nuci

Cum sa cumperi nuci

Desigur ca puteti alege sa cumparati nuci gata curatate si ambalate din marile magazine. In acest caz alegerea va fi mai simpla, insa trebuie sa stiti ca nucile proaspat curatate au o cu totul alta aroma decat cele care stau ambalate in plastic poate de cateva luni bune. In plus e mai bine sa nu aflam prea multe detalii despre conditiile in care au fost procesate sau depozitate.

Cu alte cuvinte in cele ce urmeaza voi insista mai mult pe modul in care trebuie alese nucile cu coaja. Aceste sfaturi va pot fi de folos si atunci cand culegeti si selectati nucile, nu doar cand mergeti la cumparaturi.

Evitati nucile care au coaja moale, mult prea uscata sau sparta. Cu cat sunt mai uscate cojile cu atat sunt nucile mai vechi. De asemenea nucile a caror coaja este mai inchisa la culoare au fost mai mult timp expuse la soare si vor avea o aroma mult mai pregnanta. Coaja nucilor trebuie sa fie casanta, sa se sparga usor.

Exista un soi de nuci care sunt mai mari decat cele obisnuite. Acestea sunt foarte gustoase si au coaja foarte subtire.

Daca sunt prea usoare nucile, inseamna ca miezul a fost mancat de insecte sau s-a stafidit. Nucile cu coaja pot fi pastrate in loc racoros si aerisit pana la un an.

O jumatate de kg de nuci cu coaja ar trebui sa rezulte in circa 200 g miez de nuca.

La pastrare trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca datorita continutului ridicat de ulei nucile se pot rancezi foarte repede. Miezul de nuca e bine sa il tineti intr/un recipient sigilat, la rece. Puteti sa le puneti chiar si la congelator.

Uleiul de nuca este exceptional. Este un pic mai scump decat alte uleiuri, dar este ideal pentru salate si preparate reci. Nu se foloseste la preparate calde sau la prajeli. Incercati cateva dintre retetele cu nuci de pe pagina noastra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide