De-a lungul timpului, Jamie Oliver a oferit in cartile si emisiunile sale o multime de sfaturi culinare care fac gatitul mult mai usor.
Am revazut cateva dintre clipurile sale de pe YouTube si am facut o selectie cu cele mai interesante trucuri pe care le puteti incerca si voi in bucatarie:
- Painea veche poate fi refolosita si isi redobandeste prospetimea daca o punem intr-o punga de hartie impreuna cu o bucata proaspata de telină.
- Daca am scapat prea mult ulei intr-o supa / ciorba, exista un truc foarte util prin care putem degresa preparatul. Un cub de gheata se puna in supa / ciorba, iar in jurul lui se strange toata grasimea. Astfel, cu o lingura sau spatula se poate indeparta grasimea nedorita.
- De asemenea, daca scapam prea multa sare in mancare, putem indrepta si acest lucru. Se ia un cartof care se curata si se spala si se pune in ciorba. Se lasa acolo timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.
- Unii nu suporta mirosul si gustul de orezul lipit de fundul cratitei. Si acest lucru se poate indrepta lasand deasupra orezului cateva felii de paine, timp de 10 minute. Acestea vor absorbi mirosul si gustul de orez ars.
- Pentru a prelungi termenul de valabilitate al laptelui, adaugati in sticla un pic de sare imediat dupa deschidere.
- Rosiile rezista mai bine la frigider, dar ele isi pierd din aroma cand sunt depozitate la rece.
Daca stiti si voi astfel de trucuri, impartasiti-le si cu noi.
Sursa foto: inspiringppljaca.wordpress.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii