Trucuri pentru bucataria ideala

Trucuri pentru bucataria ideala

Pentru a avea o bucatarie ordonata si curata trebuie sa acordam importanta cuvenita acestui spatiu. Bucataria este de asemenea locul unde se reuneste de cele mai multe ori intreaga familie pentru a lua masa impreuna.

Pentru majoritatea bucatarilor ordinea si curatenia sunt prioritare intr-o bucatarie. De obicei acest spatiu este destinat diverselor obiecte caznice, produselor si condimentelor care trebuiesc pastrate in conditii optime. Umiditatea trebuie tinuta sub control astfel incat sa nu afecteze calitatea produselor inmagazinate precum: zahar, faina, condimente uscate, ceaiuri s.a.

Trucuri pentru bucataria ideala! 1. Vasele murdare si ustensilele folosite la preparea mancarurilor trebuiesc curatate, uscate imediat si reasezate la locul care le este destinat. Timpul pe care il vom petrece in bucatarie pentru prepararea mancarurilor preferate se va reduce considerabil in conditiile in care vom stii cu siguranta de unde sa ne procuram instrumentele de lucru necesare.

2. Buretii folositi la clatirea vaselor trebuie inlocuiti cel putin la doua zile pentru a pastra igiena corespunzatoare in bucatarie. De asemenea vasele se clatesc cu apa din abundenta pentru a indeparta in totalitate detergentul de vase. Este recomandat sa folosim un detergent pentru maini sensibile ca sa evitam efectele nocive asupra pielii.

3. Mobilierul de bucatarie se curata foarte bine cu o laveta pentru a indeparta complet bacteriile si germenii.

4. Se recomanda folosirea in bucatarie a vaselor fabricate dintr-un anumit tip de lemn care are proprietati antibacteriene.

5. Trebuie sa acordam importanta cuvenita depozitarii alimentelor in conditii optime.Unele produse trebuie pastrate in locuri uscate cum ar fi: ceaiurile, condimentele si alte genuri de produse alimentare se pastreaza la rece, in frigider unde temperatura trebuie reglata in asa fel incat acestea sa nu se congeleze, insa pe de alta parte temperatura stabilita nu trebuie sa permita alterarea lor.

6. In ceea ce priveste caserolele in care pastram alimentele este recomandabil ca acestea sa aiba forme dreptunghiulare pentru o depozitare strategica in frigider. Aranjarea alimentelor in frigider are o importanta deosebita deoarece in acest fel isi pot pastra proprietatile. Carnea va fi asezata pe raftul de sus, branzeturile si mancarea gatita se pot fi situate pe rafturile din mijloc fiind acoperite intodeauna cu o folie protectoare iar in lada de jos se pun fructele si legumele, pentru pastrarea prospetimii pe timpul verii. 7. Nu se recomanda pastrarea alimentelor in recipiente de plastic sau caserole de plastic deoarece acestea elibereaza substante chimice in timpul depozitarii, substante care pe termen lung pot fi daunatoare sanatatii familiei noastre. Recipientele din sticla sunt cele mai sigure.

7. Perdelutele colorate cu dantela si prosopelele de bucatarie asortate precum si un mobilier vesel completeaza ambientul bucatariei mele preferate.

O bucatarie ordonata si curata este tot ce isi doreste fiecare gospodina. Amenajarea bucatariei intr-un mod strategic, ordonarea fiecarui obiect in parte si curatarea in permanenta a ustensilelor folosite ne asigura sanatatea familiei noastre iar in ceea ce priveste decorarea acestui loc fiecare dintre noi are libertatea sa isi provoace creativitatea. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia