Despre Tofu
Cu atat de multe feluri de tofu, poate fi foarte greu sa il alegi pe cel potrivit. Incepe prin a citi acest Ghid al incepatorului despre tofu si te vei putea bucura de unul dintre cele mai versatile ingrediente din lume.
Tofu este un aliment delicios si nutritiv, bogat in proteine, realizat din branza obtinuta din lapte de soia. Originar din China si cunoscut de mai bine de 2000 de ani, tofu si-a facut loc in supermarketurile actuale, fiind un substitut de succes al carnii sau a produselor din lapte pentru multe feluri de mancare.
Deoarece are un gust relativ neutru, tofu este extrem de versatil putand fi preparat ca spuma, crema, poate fi prajit, facut la gratar sau fiert si poate fi adaugat in meniuri delicioase sau chiar la dulciuri.
Tipuri de tofu
Tofu cu textura extra-ferma
Aceasta varianta de tofu este densa, cu un continut mic in apa, dar bogata in continut proteic si calciu. Isi pastreaza bine forma pretandu-se astfel pentru aproape toate modurile de preparare. Folositi tofu ferm pentru prajire, treceti-l prin faina si apoi prajiti-l daca doriti sa aiba invelis crocant, taiati-l cubulete si adaugati-l in supa sau marinata sau preparati-l la gratar.
Tofu ferm
Aceasta varianta de tofu este ceva mai putin densa ca cea precedenta, dar isi mentine si acesta forma si este foarte potrivit pentru prajit, fiert sau retete pentru caserole.
Tofu moale
Acest tip de tofu este delicat si se sfarma cu usurinta. Este un bun substitut pentru branza ricotta, poate fi maruntit in salata sau in mancarurile facute la foc iute (stir-fry), batut precum ouale, modelat sub forma de piftelute si facut pe gratar sau facut piure si adugat la supe sau sosuri.
Tofu matasos
Acest tip de tofu are cea mai delicata consistenta dintre toate variantele de tofu, cu o textura cremoasa. De asemenea are cel mai scazut continut de grasimi.
Amestecati acest tofu cu creme, sosuri sau branza moale sau realizati o spuma cu miere pe care sa o consumati apoi cu fructe. Il puteti fierbe inabusit cu carne de vita sau porc, in stiulul chinezesc sau adaugati-l la supe la sfarsitul prepararii lor.
Reteta despre cum poti sa faci tofu acasa
Tofu de casa
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii