Test Drive cu masina pentru facut bere de casa

Dupa mai mult de doua luni de teste asidue, in care nu am precupetit niciun efort intru aflarea adevarului ascuns in spatele acestui nou concept, denumit Bere de Casa, am ajuns la o concluzie, as zice eu, pertinenta.Cele doua luni au necesitat 46 litri de apa, doua cutii de concentrat de malt, si alte componente necesare realizarii celei mai adevarate beri de casa, dar si o gramada de rabdare.Masinaria care produce atat de iubita bautura este un mecanism extrem de simplu, atat din punctul de  vedere al conceptiei si realizarii, cat si al asamblarii si utilizarii.Este vorba despre un recipient cu o capacitate de 24-25 litri, prevazut cu un capac cu inchidere etansa si ermetica si un orificiu pentre degazare. In partea inferioara este un robinet, care se va folosi la golirea celor 23 litri de bere rezultata  in sticle.     Procesul tehnologic de preparare a berii de casa   Problema cea mai mare este rabdarea pe care trebuie s-o aveti de-a lungul procesului tehnologic. Adica, fermentarea propriu-zisa, dureaza pana la sapte zile, in care tot ce veti avea de facut, este sa priviti cum bulele parasesc recipientul prin partea superioara. Cand procesul de fermentare se va fi incheiat, urmeaza colectarea berii in sticle, imrpeuna cu cate o mica cantitate de zahar pentru fiecare sticla. Dupa care supliciul continua, deoarece fermentarea va continua, de aceasta data la rece, in sticlele inchise ermetic. Inca doua saptamani, este perioada recomandata  de producator, timp in care veti pofti si saliva la cei 24 litri de bere in sticlele - de preferinta brumate de frig.
Dupa cele trei saptamani, berea este gata pentru a fi degustata, si va recomand sa o luati cu incetisorul, deoarece avem de-a face cu o bere nefiltrata, puternica, cu un profund gust de malt si hamei, dar mai ales, cu o tarie neobisnuita pentru cei familiarizati numai cu berea de la supermarket.Berea de casa nu este 100% transpmalarenta, gradul de opacitate fiind rezultatul nefiltrarii ei. Insa gustul, taria, aroma, fac toti banii, si va veti bucura de o bere deosebita, barbateasca, si mai ales suficienta pentru a incinge un chef pe cinste!
Evident, daca aveti la indemana o alta cutie de concentrat  de bere si ceva zahar, robinetul de apa potabila va sta la indemana, si in timp ce berea sta la fermentat in sticle, procesul se poate relua, astfel avand acasa la dumneavoastra o mini fabrica de bere, cu o productie finita de 24 litri la un ciclu complet de 3 saptamani.timp si chef de baut sa aveti!     Beneficiile berii de casa   Un alt amanunt deosebit de interesant, care va ese destainuit de un om cu vechi state in ale degustarii de bere, este ca dupa ce ati baut Bere de Casa, chiar daca vorbim despre mai mult de 1-2-3 litri de persoana, adica ati incins un mic chef cu amicii, a doua zi nu aveti niciun fel de problema, caracteristica "baietiilor prelungite", de gen dureri de cap, pantecaraie, sau vreun disconfort de vreun fel...   Am adaugat pentru tine un mic filmulet video, care poate fi urmarit aici:  

iar aici poti urmari o intreaga galerie foto- Cum sa faci bere de casa   "Test Drive cu Masina de Bere de Casa" efectuat de Corvin (Cristian Szilvassy) - text, foto si video, la care au mai participat Mihaela Coman Parancea si Ionica Badea, cele doua hostese de circumstanta care au asigurat productia berii de casa pentru filmarea video si s-au achitat cu succes de sarcina nu foarte grea de a o prefabrica.   Invata mult mai multe de pe site-ul oficial: beredecasa.ro sau daca iti este mai usor contacteaza-i la adresa bere[at]beredecasa.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia