Uneori este bine sa renuntam la o dieta pentru a ne bucura de masa de Craciun, insa daca ai anumite afectiuni sau stii ca anumite mancarurui nu-ti fac bine, nu incerca sa bravezi, ci pur si simplu renunta la ce iti face rau.
Poti ocoli surprizele neplacute de Sarbatori mancand cumpatat, gustand doar din bucatele care nu-ti fac foarte bine si ocolind pe cat posibil sarea, grasimile, zaharul, carnea de porc, maioneza si alcoolul.
Iata cateva masuri concrete pe care le poti lua, in functie de reactiile organismului tau si de bolile de care suferi.
Daca ai probleme cu inima si esti hipertensiv nu ai voie sa mananci sarat si alimente grase sau ultra-preparate.
Daca ai diabet, trebuie sa urmezi un regim strict. Poti insa manca prajituri si cozonac cu indulcitori. Consuma carnea cu legume si nu cu fasole sau cartofi!
Daca ai facut o toxiinfectie de la vreun aliment, nu manca nimic complicat: bea multe licihide, supe, banane, putin orez sau paine prajita. Incearca sa-ti hidratezi organismul cat mai bine posibil!
Daca esti constipat, consuma doar fructe, legume si cereale integrale.
Ai baut prea mult? Ia o aspirina inainte de culcare si bea multa apa. A doua zi consuma multe lichide si mananca ceva consistent, bogat in carbohidrati.
Daca ai ghinionul sa racesti de Sarbatori, mananca o supa sau o ciorba de curcan, ocoleste mancarurile grase, consuma citrice si sucuri indulcite cu miere.
Daca ai o durere puternica de cap, incearca sa te tratezi mancand ceva ce contine curry. Daca nu iti trece ia analgezice si bea un ceai de tei.
Daca dupa o masa "grea" te-ai ales cu o idigestie, bea o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat in apa, bea un ceai de menta, mananca salata verde sau fructe. Si cel mai important evita friptura de porc, piftia si alte mancaruri grase.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii