SPUNE STOP RISIPEI ALIMENTARE!

SPUNE STOP RISIPEI ALIMENTARE!

Dragii nostri,

Stiati ca la nivel European se arunca anual in jur de 89 de milioane de tone de alimente si peste 2 miliarde tone sunt aruncate la gunoi anual in intreaga lume?
Intre 30 şi 50% din productia alimentara a planetei nu ajunge niciodata in farfuriile consumatorilor. Cu toate acestea, potrivit ONU, 11% din populatia lumii lupta in continuare pentru a-si asigura alimentatia.
In fiecare an, pe 16 octombrie, este Ziua Mondiala a Alimentatiei, o zi in care merita sa ne gandim cat de mare este risipa de alimente la nivel international. Cu aceasta ocazie vrem si sa demonstram ca exista multe optiuni simple prin care putem face economie, prin care putem pastra alimentele mult mai mult timp proaspete si sa nu le mai aruncam. Oare putem gati mai responsabil? Cum am putea face acest lucru?

Asadar, va invitam sa participati la un CONCURS initiat de Culinar.ro si FoodSaver, brand foarte cunoscut la nivel international pentru gama de produse de vidare si accesorii, acum prezent si in Romania.
Iata in ce consta concursul:
Pana pe 15 octombrie 2015, scrieti intr-un comentariu* la acest articol modalitatile folosite de voi pentru mentinerea prospetimii pentru mai mult timp sau pentru conservarea acestora in general si puteti castiga PREMII de la FoodSaver si partenerii Culinar.ro:
Premiul I – Aparat de vidat alimente Food Saver
Premiul II – Set de condimente Fuchs
Premiul III – Invitatie dubla la filmul “Super Chef” (30 octombrie 2015) - film distribuit de Forum Film Romania, a carui premiera va avea loc in aceasta luna

Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti. Cei 3 castigatori vor fi anuntati pe 16 octombrie, de Ziua Mondiala a Alimentatiei.

*Atentie! Participa la tragerea la sorti doar comenatariile scrise din contul de utilizator de pe acest site culinar.

Abia asteptam sa aflam trucurile voastre despre cum poti pastra alimentele mai mult timp! Haideti sa invatam unii de la altii si sa spunem STOP risipei alimentare!

Vezi REGULAMENTUL concursului.
 
Mult success!

Update!
Au comentat si au castigat urmatorii dragi membrii ai comunitatii Culinar.ro:
gicuta69 - premiul I
Adriana Elena Stanescu - premiul II
dodoi daniela - premiul III

Felicitari!
Echipa Culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce