Copiii mici pot fi foarte pretentiosi atunci cand li se pun in farfurie legume proaspete.
Poate nu sunt cele mai gustoase alimente, dar, cu siguranta, sunt printre cele mai hranitoare si sanatoase.
Deci, cum ii convingem, fara prea multa bataie de cap, sa le consume?
Carmen Bruma s-a confruntat si ea cu aceasta dilema:
"Pe scurt, l-am alaptat pana la 5 luni dupa care am inceput diversificarea cu legume fierte si pasate ( morcov, radacina de patrunjel, telina, fenicul, cartof, dovleac etc). I-am introdus fructele tarziu ( 8 luni) pentru ca imi era teama ca se va indragosti de gustul dulce si nu va mai dori altceva. Exact asta s-a intamplat…:). Am incercat tot ce se putea, filme cu legume, carticele, legume taiate pe post de jucarii, mancat cu alti copii si altele. Dupa o perioada de fructe exclusiv si cereale, cred ca de mila mea, a inceput sa accepte cateva legume."
Insa, a descoperit si o solutie simpla si eficienta:
"Metoda cea mai simpla: un suc din legume si fructe pregatit cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings. Pe motiv ca aceasta presa la rece pastreaza toate vitaminele si mineralele din fructe si legume si extrage cele mai hranitoare substante prin actiunea lenta de zdrobire si masticare.
Va invit sa vedeti reteta si modul de preparare in video:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii