Secretele unui gratar perfect

Secretele unui gratar perfect

  Pana si bucatarii profesionisti recunosc ca au avut unele mici scapari pana sa ajunga sa cunoasca tainele unei fripturi la gratar perfecte. Chiar daca deja te lauzi cu legumele, pestele, micii, carnatii si friptura pe care le prepari la gratarul din curte, nu ar fi rau sa afli cateva secrete ce te vor ajuta sa pregatesti o masa cu adevarat delicioasa. Iata de ce ar trebui sa tii cont:   Nu uita sa folosesti condimente Daca ai condimente in casa, nu uita sa le adaugi atunci cand frigi carnea pe gratar. Ierburi precum cimbrul dau o aroma deosebita mancarurilor fripte. Tot ce ai de facut este sa presari cimbru peste carne, iar rezultatul final va fi cu siguranta delicios.   Frige carnea pe lemn pentru a-i da aroma Ai foarte multe variante din care poti alege: scoici fripte pe lemn de nuc, carne de porc si pui pe lemn de artar, somon pe cedru. Prepararea nu este deloc dificila: aprinde gratarul si incinge-l bine. Tine bucata de lemn la inmuiat in apa timp de doua ore, apoi pune-o pe gratar si las-o sa se incinga, intorcand-o pe ambele parti. Aseaza carnea pe lemn si gateste-o la temperatura dorita. Poti continua sa intorci lemnul pentru a obtine o aroma mai puternica si poti chiar servi friptura direct de pe lemn, pentru un decor special. Totusi, ai grija sa nu asezi bucata de lemn fierbinte direct pe masa. De asemenea poti folosi tulpinile lemnoase de la levantica pe post de frigarui. Carnea va imprumuta din aroma lor.   Foloseste si legume Daca vrei ca masa sa fie cu adevarat deosebita, nu te limita la produse din carne. Pune pe gratar legume, care vor da un aspect interesant platoului si vor avea un gust foarte placut. Poti folosi ceapa rosie condimentata cu pesto sau morcovi. Ceapa la gratar poate fi consumata cu oua, sandwich-uri sau ca garnitura pentru supe si ciorbe. Morcovii ar trebui fripti pana se innegresc la exterior, iar ulterior pot fi taiati in rondele si serviti cu otet, ulei de masline si branza de capra. Foloseste gratarul ca baza pentru alte tipuri de mancare Carnea pe care o pregatesti pe gratar capata o aroma deosebita, dar nu trebuie neaparat servita ca atare, mai ales in conditiile in care pierzi o gramada de timp si obtii mancare pentru o singura masa. Asa ca, in timp ce mananci friptura proaspat fripta, pune pe gratar o alta bucata de carne de pui pe care sa o folosesti ulterior pentru supe sau sandvisuri. Iti garantam ca mancarea va fi mult mai buna daca va avea aroma de gratar.   Profita de aroma fructelor Ti-au ramas cumva coji de lamai, portocale si grapefruit pe care te gandeai sa le arunci? Mai bine incinge-le in cuptor, iar apoi aseaza-le peste carbunii din gratar. Carnea va capata o aroma deosebita de citrice, iar cojile nu vor mai ajunge sa iti umple cosul de gunoi.   Adauga putina grasime Pentru ca friptura sa nu iasa prea uscata, iti recomandam sa adaugi fie putin ulei de masline, fie grasime animala. Carnea va fi mai moale si mai aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia