Printre problemele care apar la prepararea acestui sos sunt: nu se leaga, face cocoloase, prinde o pojghita subtire deasupra, nu se rencalzeste, etc.
Cei mai talentati bucatari ne sfatuiesc cum sa realizam cel mai bun sos Bechamel, considerat "regele sosurilor albe".
Iata cateva sfaturi:
- ingrediente: o ceapa mica taiata in jumatate, 4 cuisoare, 600 ml lapte gras, 1 foaie dafin, 50 g unt, 50 g faina, nucsoara, piper alb, sare, smantana
- cuisoarele se baga in ceapa si se pun intr-o tigaie mai mare, se toarna laptele si se adauga foaia de dafin. se fierb la foc mic 5 minute si se lasa apoi la racit.
- untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina si se trag la foc mic mai putin de un minut, sa nu se arda. Culoarea finala trebuie sa fie galben deschis.
- laptele se strecoara, se arunca ceapa si se toarna peste unt si faina, amestecand bine. Se pune oala pe foc si se fierbe amestecul incet 25 de minute, pana cand sosul se leaga si este lucios. Se adauga sare, piper alb si nucsoara.
- in functie de cata faina adaugi, consistenta sosului va fi diferita- un sos mai subtire este idela pentru peste, unul mediu pentru legume, iar un sos gros pentru fripturi si budinci.
- sosul Bechamel se reincalzeste pe bain-marie, iar adac este prea gros se adauga putin lapte
- pentru a evita crusta de la suprafata, se acopera sosul cu o folie de prajituri unsa cu unt
- la acest sos se paote adauga: branza, mustar, galbenusuri de ou si smantana, obtinand un sos excelent pentru conopida sau broccoli
- iar daca adaugi ceapa tocata trasa in unt, o lingurita de zahar si samnatana, poate fi folosit pentru carnea de miel sau porc.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii