Supa cu galuste este una dintre preferatele noastre si, asa cum stim cu totii, reusita unei supe cu galuste sta in calitatea galustelor.
De multe ori, o supa buna este stricata de faptul ca galustele fie sunt prea tari, fie se dezintegraza in farfurie.
Pentru a nu va confrunta niciodata cu aceste probleme, va dezvaluim secretele celor mai bune galuste din gris:
1. In primul rand, grisul folosit trebuie sa fie pentru gatit, nu pentru copii.
2. Ingredientele pentru galustele din gris, necesare pentru o oala de supa, trebuie sa fie urmatoarele: 2 oua, 6 linguri cu gris, 1 lingurita ulei de masline si sare dupa gust.
3. Metoda de preparare: ouale se bat bine, se adauga uleiul si apoi se presara grisul. Pasta obtinuta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nici prea subtire nu trebuie sa fie. Faceti compozitia cu ceva timp inainte si lasati-o la temperatura camerei, pentru ca grisul sa aiba timp sa se umfle.
4. Pentru a vedea daca compozitia este buna, puteti inmuia lingura cu care ati amestecat pasta de gris in supa fierbite. Daca o scoateti imediat si compozitia de pe ea se desface, mai adaugati putin gris.
5. Oala in care urmeaza sa puneti galustele in supa trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustele se umfla cand sunt fierte.
6. De asemenea, supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand puneti galustele.
7. Dupa ce ati pus galustele in supa, se lasa sa fiarba totul sub capac la foc mic 10-15 minute.
8. Nu uitati sa "speriati" galustele, adica sa turnati peste ele apa rece cand sunt pe la jumatatea fierberii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii