Stim cu totii ca cei mai buni cozonaci sunt cei facuti in casa, cei din comert fiind de multe ori lipsiti de gust si consistenta.
Cum nicio primavara nu este la fel de frumoasa fara mirosul de cozonaci de Pasti, care sa se amestece cu cel al copacilor infloriti de afara, noi va dezvaluim cateva secrete pentru a obtine cei mai pufosi si gustosi cozonaci.
De asemenea, va oferim si 10 dintre cele mai interesante retete, pentru a avea de unde alege.
Sfaturi utile:
- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii;
- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde;
- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;
- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata;
- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;
- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;
- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;
- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute;
Retetele:
1. Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara
6. Cozonac pufos cu aluat oparit
Sursa foto: cozonaculdolofan.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii