Rozmarinul, secretul longevitatii din satul unde oamenii au peste 100 de ani

Rozmarinul, secretul longevitatii din satul unde oamenii au peste 100 de ani

Oamenii de stiinta au fost uimiti cand au descoperit ca intr-un sat din Italia foarte multi dintre cei 2000 de locuitori ajung sa implineasca varste de peste 100 de ani.


Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din San Diego, alaturi de cei de la Universitatea La Sapienza din Roma, au selectat un esantion de 300 de subiecti cu varste de peste 100 de ani pentru a incerca sa descopere care este secretul longevitatii lor.


Satul cu pricina se numeste Acciaroli si este renumit pentru ca aici se inregistreaza cea mai scazuta rata a bolilor de inima sau a sindromului Alzheimer.


 

 

Una dintre primele concluzii ale oamenilor de stiinta a fost ca majoritatea rezidentilor de aici consuma mult rozmarin, iar aceasta planta ar fi cea care le influenteaza longevitatea.


Alan Maisel, medic cardiolog si profesor la San Diego School of Medicine, a declarat: 


"Scopul acestui studiu pe termen lung este sa descoperim de ce acesti 300 de oameni traiesc atat de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete si examinand stilul lor de viata si in mod particular dieta."




Cercetatorii au ajuns la concluzia ca longevitatea italienilor din Acciaroli se datoreaza unui cumul de 3 factori:


- o dieta in care rozmarinul ocupa un loc de cinste;

- drumetii lungi pe munte pentru a obtine rozmarinul;

- dieta si stilul de viata mediteraneene (consum crescut de fructe, legume, plante, peste, ulei de masline ca sursa principala de grasime, cantitati moderate de vin si plimbari dese);


Toate acestea sunt foarte sanatoase pentru inima, previn diabetul de tip 2, dar si anumite forme de cancer si dementa. 


Asadar, un prim pas pentru a va asigura o viata mai lunga ar fi includerea rozmarinului (chiar si sub forma de tincturi) in dieta voastra zilnica.


Sursa foto: tcpermaculture.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce