Rosiile cu branza, o combinatie ce va poate afecta silueta

Rosiile cu branza, o combinatie ce va poate afecta silueta

Branza si rosiile sunt o gustare ideala pentru zilele de vara, o combinatie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa.


Insa, aceasta combinatie poate afecta negativ silueta, cel putin asa spune medicul nutririonist Mihaela Bilic, care a explicat pe pagina ei de Facebook cum ne putem ingrasa daca nu suntem atente la felul in care consumam aceasta gustare:


"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza... fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam (problema e ca nu painea ingrasa - sau nu la fel de tare - precum branza). Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata."



Branza contine multe proteine, poate la fel de multe ca diverse tipuri de carne, dar in branzeturi se regaseste si de 3 ori mai multa grasime.


In acelasi timp o felie de branza de 100 grame poate fi devorata intr-o clipita, pe cand carnea e mai greu de mestecat si mai satioasa, ceea ce inseamna ca o sa fii tentata sa mananci mai multa branza decat carne.


Mihaela Bilic mai spune ca portia corecta de branza e de 70g, pentru a nu ne ingrasa. Acest lucru inseamna ca pachetelele din comert, de 200 de grame, contin 3 astfel de portii.

 

Sfatul final al medicului nutritionist este urmatorul, in ceea ce priveste branza cu rosii: 


"E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta, dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!"


Sursa foto: fatblaster.com.au

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce