Zilele geroase de iarna nu sunt potrivite pentru a manca salate ori pentru a te apuca de vreo dieta drastica. Pentru ca organismul sa poata face fata temperaturilor extrem de scazute corpul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat de obicei. De aceea mai ales dimineata inainte de a ne incepe ziua trebuie sa mancam bine, sa consumam lichide calde si abia apoi sa mergem mai departe.
Nevoia mare de energie nu inseamna ca trebuie sa dam navala la raftul cu dulciuri ori sa ne inecam mancarea in grasime.
Grasimile sunt intr-adevar indicate, insa cele din lapte integral, unt si uleiul de masline. De asemenea fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele trebuie sa fie in meniul nostru zilnic pe perioada iernii.
Preparatele din carne si oua sunt bogate in proteine si vor ajuta sistemul muscular sa se mentina in forma. Specialistii spun ca atunci cand musculatura este bine dezvoltata, au loc mai multe arderi in organism, prin urmare se elibereaza mai multa caldura. Pentru aport crescut de proteine se recomanda si consumul de cereale, fasole, mazare sau linte.
Pentru a stimula circulatia periferica, adica pentru a nu ne fi foarte frig la maini si la picioare este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele.
Ceaiurile calde sunt cea mai simpla si rapida varianta de a ne incalzi. Totusi vinul fiert sau alte bauturi alcoolice nu sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea te oincalzesc doar pe moment, ajutand si la dilatarea vaselor sanguine, insa pe termen mai lung nu sunt recomandate.
Ghimbirul, usturoiul sau polenul consumate ca atare sau adaugate unor tipuri de mancare fac adevarate miracole. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Polenul este foarte bogat in vitamine si minerale, lupta imptriva oboselii si da un surplus de energie organismului. Poate fi consumat zilnic, diluat in suc de fructe.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii