Proteinele se gasesc in carne, peste, oua, branzeturi si lactate, leguminoase (mazare, fasole, linte, soia), cereale (grau, orz, porumb) si fructe oleaginoase. Pentru un echilibru nutritional cat mai bun, sursele din care ne luam proteinele trebuie sa fie cat mai variate. Proteinele animale contin aminoacizi esentiali, care nu pot fi fabricati de catre organism. Proteinele vegetale au digerabilitatea mai mica si un continut mai scazut in aminoacizi esentiali. In general, alimentele din care provin contin si glucide, fiind astfel indicat sa le alegem pe cele cu un indice glicemic mai scazut. Proteinele din lapte sunt proteine cu valoare biologica mare. Continutul de proteine din branzeturi variaza in functie de textura branzeturilor. Branza proaspata poate contine pana la 15% proteine, telemeaua si casul pana la 20%, in timp ce branzeturile mature pot atinge un contiut de pana 30% proteine. Branzeturile contin aminoacizi esentiali importanti din care se sintetizeaza o serie de hormoni cum sunt serotonina, dopamina si adrenalina, care alaturi de vitaminele de grup B au rol in reglarea si buna functionare a sistemului nervos. Proteinele sunt esentiale organismului si trebuie sa le integram in planul alimentar. Va recomand sa acoperiati toata gama de proteine pentru a nu va priva corpul de combustibilul necesar bunei functionari. Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii