Pregatirea tacamurilor pentru sarbatori

Pregatirea tacamurilor pentru sarbatori

Importanta veselei si a tacamurilor puse pe masa   Oricat de prieten ti-este un musafir acel sentiment de stanjeneala tot se inoculeaza cand il pui la masa si observi stingher ca tacamurile date nu lucesc si nu-s atat de curate pe cat ti-ai imaginat. Prin urmare urmeaza sfaturile noastre si pregateste din timp aceste "ustensile" care pot da o nota eleganta mancarurilor tale. Daca ai invitati si te-ai decis sa scoati la vedere vesela, tacamuri si pahare pe care nu le-ai folosit de foarte multa vreme, incearca mai intai sa le cureti foarte bine, ca musafirii sa nu se trezeasca cu fel de fel de surprize: pete sau urme de praf. Intr-un vas mare, pune la inmuiat vesela in apa calduta cu detergent de vase amestecat cu 100 ml otet de mere. Las-o 24 de ore. Scoate apoi pe rand farfuriile si sterge-le usor cu un burete uscat. In cazul in care au mai ramas pete, indeparteaza-le cu apa amestecata cu zeama de la o lamaie. Nu razui vesela cu cutitul sau cu alt obiect ascutit, deoarece s-ar putea zgaria usor si nu asa vei indeparta mizeria. Clateste apoi vesela cu apa calduta de mai multe ori. Dupa ce ai lasat-o la scurs, sterge farfuriile cu un prosop curat. Nu le aseza la un loc cu vesela pe care o folosesti zilnic. Cum sa asezi tacamurile la masa   Regula generala de asezare a tacamurilor este destul de simpla si nu implica cine stie ce filosofie.  Prin urmare va spunem asa: tacamurile se aseaza dinspre exterior spre interior (spre farfurie), cutitele si lingurite se aseaza in dreapta furculitele trebuie puse in stanga. Logica asezarii lor este legata de bunele maniere la masa: cand mananci cu lingura folosesti mana dreapta. Cutitul se tine si el in mana dreapta, iar furculita, in stanga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia