Fiindca iarna a venit cu pasi rapizi, este bine sa ne pastram un sistem imunitar cat mai intarit.
Ligia Pop ne spune ca prajiturile si preparatele raw sunt toate niste unelte pentru fortificarea sistemului imunitar, datorita concentratiei mari de nutrienti pretiosi.
De asemenea, Ligia Pop ne propune si o reteta delicioasa pentru o prajitura raw, numita Immune Booster:
"In acest video am sa va prezint o reteta delicioasa in care vom mixa atat gusturile toamnei de mar, dovleac, cu aromele iernii, cum ar fi scortisoara, cuisoarele si ghimbirul. Reteta este usor de pregatit si am vrut sa va arat ca se poate face atat blatul cat si crema doar cu ajutorul unui blender performant, fara sa fie nevoie de alti roboti de bucatarie. Prin intermediul acestui video mi-am dorit sa va prezint si blenderul profesional pe care il folosesc, numit Oster Versa."
"Va voi povesti si arata cum acest blender reprezinta o optiune ideala pentru un buget mai limitat, cand vine vorba de alegerea unui blender de calitate. Brandul Oster este cunoscut si apreciat la nivel international. Este un blender puternic, avand 1.400 W si 28.000 de rotaţii pe minut, lamele si toate angrenajele sunt All Metal DriveTM si in plus are 7 ani garantie. Pe langa toate acestea, este un blender performant care indeplineste multe functii cu brio, printre care si functia de macinare a nucilor folosind aceeasi cupa/vas, marunteste gheata, face creme, sosuri, smantana si maioneze raw, supe la rece si la cald, smoothie-uri si multe altele. Are si 3 programe presetate: supa, smoothie si sosuri. O sa ma vedeti pe viitor cum voi face diverse retete cu acest blender, fiindca mi-am dorit sa ofer o varianta mai accesibila pentru toate buzunarele, tinand cont de pretul altor blendere profesionale de pe piata care fac lucruri asemanatoare. Pentru mai multe info despre produs si pentru a profita de oferta de Craciun intrati in magazinul Culinar. "
Ingrediente:
Blat
• migdale - 100g
• canepa decorticata - 100g
• gelatina din tarate de psyllium - 70g
• mix de polen, miere si pastura - 70g
• fulgi de cocos - 50g
Crema
• mere - 2 buc. feliate
• dovleac placintar - 2-3 cubulete
• gelatina din tarate de psyllium - 50g
• mix de polen, miere si pastura - 70g
• radacina de ghimbir - 1 cm
• turmeric - 25 g
• mix condimente iarna - 10 g
• apa - 500 ml
Pentru ornat
• flori de galbenele
• fulgi de nuca de cocos
• merisoare / coacaze rosii
Mod de preparare
• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina
• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua
• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pasture si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.
• pentru prepararea cremei, puneti in vasul blenderului performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele foliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena
• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoarele sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile.
• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.
Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp.
De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii