Prajitura perfecta: 10 probleme si rezolvarea lor

Prajitura perfecta: 10 probleme si rezolvarea lor

1. Blatul prajiturii s-a umflat in mijloc si a crapat Asta se intampla atunci cand pui prea mult agent de crestere, daca forma este prea mica pentru cantitatea de aluat sau daca temperatura cuptorului este prea mare. 2. Mijlocul blatului nu este ferm Inseamna ca prajitura nu a fost coapta suficient. Pentru a rezolva aceasta problema vechiul test al scobitorii nu da gres niciodata: inainte sa scoti prajitura din cuptor inteap-o in mijloc cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata inseamna ca prajitura este gata, daca mai are faramituri mai trebuie sa o lasi. 3. Blatul prajiturii are o crusta arsa subtire Daca ti se intampla des ca textura prajiturii sa fie in regula, dar sa aibe o crusta arsa subtire, inseamna ca tava in care ai copt-o este prea mare pentru cantitatea de aluat. Asta daca ai respectat temperatura de coacere din reteta. 4. Prajitura nu a crescut si are bule de aer la suprafata Cel mai probabil nu ai pus aluatul la copt imediat ce l-ai terminat de facut, sau cuptorul nu a fost suficient de incins. 5. Blatul prajiturii s-a lasat in mijloc Exista 3 cauze pentru acest lucru: - usa cuptorului a fost deschisa inainte ca blatul sa se stabilizeze - prajitura n-a intrat la cuptor imediat ce a fost gata - s-a folosit prea mult agent de crestere 6. Marginile prajiturii sunt crocante sau arse O singura probleme, dar multe cauze ce pot duce la aparitia ei: - a fost folosita prea multa grasime pentru a unge tava - cuptorul a fost prea fierbinte - tava pentru prajitura nu a fost suficient de tapetata - prajitura a fost lasata in cuptor prea mult timp - s-a folosit o grasime nerecomandata pentru prajituri 7. Nu pot sa scot prajitura din tava Asigura-te intotdeauna ca tava pentru prajitura este bine tapetata. Nu poti da gres cu hartia speciala pentru copt pe care o asezi pe toata suprafata tavii in care coci prajitura. Unge cu putin unt pe diagonale opuse tava, astfel hartia pentru copt nu se va deplasa si va ramane fixa. 8. Textura prajiturii este prea densa Acest lucru se intampla daca aluatul prajiturii nu a fost destul de pufos. Cel mai probabil albusurile nu au fost amestecate corespunzator. Ca sa nu se intample acest lucru amesteca prima data o lingura din albus in aluatul mai solid, ca sa il aduci la o textura asemanatoare, apoi adauga si restul de albus si amesteca foarte usor cu o spatula, de jos in sus. O alta cauza pentru aceasta problema poate fi agentul de crestere prea putin. 9. Blatul a crescut si s-a revarsat peste marginile tavii Cel mai probabil ai folosit o tava prea mica. De obicei cantitatile dintr-o reteta de prajitura sunt specificate pentru o tava cu anumite dimensiuni, incearca sa le respecti. Daca nu ai aceasta posibilitate, nu umple tava cu mai mult de 3 patrimi de aluat si ajusteaza timpul de coacere. 10. Prajitura este arsa la suprafata dar nu e coapta in mijloc. Acest lucru se intampla atunci cand tava folosita este prea mica pentru cantitatea de aluat. Si acum te invit sa experimentezi cu una din retetele noastre de prajituri sau torturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia