In loc sa alegeti tehnica clasica de vopsire a oualor, incercati ceva nou in acest an cu metoda imprimeului cu frunze.
Materiale
- Frunze plate mici (noi am folosit feriga, coriandru, marar, cimbru si frunze de menta)
- Oua albe fierte tari
- Ciorapi de dama din nailon, taiati in sectiuni de 3 cm lungime
- Benzi elastice din cauciuc
- Apa
- Otet alb
- Coloranti alimentari
- Pahare mari, cate unul pentru fiecare baie de colorant (asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a incapea un ou in ele)
- Lingura
Instructiuni
1. Asezati frunza pe ou, apoi acoperiti-o cu o bucata de ciorap de nailon pentru a o fixa.
2. Trageti capetele deschise ale ciorapului, apoi rasucititi-le impreuna ;i prindeti-le cu o banda de cauciuc.
3. Pentru fiecare baie de vopsea, amestecati 1 / 2 de cana de apa calda, 1 lingurita de otet si 10 pana la 20 de picaturi de colorant alimentar intr-un pahar. Scufundati cu griji oul invelit in ciorapul de nailon si lasati-l sa prinda culoare timp de aproximativ 4 minute.
4. Folositi o lingura pentru a scoate oul din baia de vopsea si asezati-l pe o suprafata de lucru acoperita. Indepartati cu grija banda de cauciuc, ciorapul si frunza. Lasati oul sa se usuce complet inainte de a-l manui.
Alte articole asemanatoare
Cum sa vopsesc ouale de Paste
Cand si cum incondeiem ouale de Paste
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii