Este complicat sa gatesti pentru 10 prieteni flamanzi, sa umpli masa cu bunatati, sa intretii conversatii cu toata lumea si sa te mai si distrezi.
Pentru a organiza o petrecere acasa, ai nevoie de cateva sfaturi:
- Roaga-i pe prietenii tai sa confirme participarea, pentru a sti excat cat si ce sa prepari
- Invita persoane din medii diferite, insa cu interese comune, pentru a nu lasa pe nimeni sa se plictiseasca intr-un colt
- Deschide usa personal, fiecaru-i invitat in parte, fa prezentarile si ajuta-i sa se simta confortabil
- Foloseste o lumina difuza, nu una puternica, ce ar putea stingheri.
- Fetele de masa trebuie sa fie usoare, colorate sau minimaliste
- Apeleaza la bufetul suedez. Fiecare sandvis sau prajiturica trebuie sa poata fi mancate dintr-o inghititura si sa nu curga sau sa se sfarame
- Se serveste mai inati ceva de baut, apoi la circa 30-40 de minute gustarile reci si abia apoi cateva gustari calde. Desertul se serveste cu maxim o ora inainte de plecare.
Pregateste gustari in avans
Gustarile reci le poti prepara rapid, chiar in ziua petrecerii. Taie feliile de paine in patratele, fara coaja si orneaza-le cu branza si ardei; salata de vinete si rosii; pate de ficat si masline; pasta de peste si lamaie; maioneza cu ciuperci, etc. Orneaza-le frumos si aseaza-le pe platouri alternate. Gustarile calde le poti cumpara de la supermarket si doar incalzi sau praji in ziua petrecerii.
Cumpara fish-fingers, prejeste-le si aseaza-le pe o farfuriuta cu felii de lamaie; pateurile cu cascaval, sunca sau carnaciori sunt excelente si se prepara repede la... cuptorul cu microunde. Apoi le poti aseza pe platouri cu frunze de salata verde, rosii si masline. Prepara cateva salate simple (salata de pui cu ciuperci si maioneza, salata americana, salata greceasca, salata mexicana, salata de beof) si umple jumatati de ardei grasi cu acestea. Orneaza-le cu verdeata si masline.
Nu exagera cu desertul
Pentru desert cumpara prajiturele mici si asortate, cu fructe, cu ciocolata, cu alune, etc. Nu exagera! Invitatii tai nu au venit sa manance, ci sa va simtiti bine impreuna.
Pentru a nu cheltui suplimentar, roaga pe fiecare invitat in parte sa aduca ceva de baut! Tu poti cumpara doar sampanie, daca doresti!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii