Dovleacul a fost pana acum un simbol al Halloween-ului. Insa, anul acesta traditionalele lanterne din dovleci portocalii vor fi mai putine, pentru ca moda dicteaza ca in 2016 dovleacul sa fie inlocuit cu ananasul.
Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat.
In afara de faptul ca arata foarte bine, lanternele din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.
Pentru a va face o lanterna dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care foloseati un dovleac.
1. Alegeti un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca ananasul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.
2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul.
3. Pentru curatarea interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se "rascheteaza" si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.
4. Cu un obiect ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din dovleac.
5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.
6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.
7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna.
8. Pentru a va transforma felinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.
Sursa foto: virallay.com
Sursa articol: independent.co.uk
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii