Renunta la semipreparate si restaurante Mancarurile semipreparate sunt gata intr-un timp mai scurt, dar asta nu le face mai sanatoase sau mai profitabile. Dimpotriva, de cele mai multe ori te costa mai putin sa gatesti chiar tu, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca stii exact ce ingrediente folosesti in mancare. Restaurantele si obiceiul de a comanda mancare din oras nu sunt variante bune atunci cand vrei sa economisesti bani, asa ca incearca sa nu apelezi atat de des la acestea. Stabileste un meniu saptamanal Este exact ca si cum ai avea propriul restaurant, in intimitatea casei tale. Discuta cu familia si stabiliti felurile de mancare pe care ati vrea sa le serviti in saptamana ce incepe. Puteti sa puneti o tablita in bucatarie, pe care sa notati ,,felurile saptamanii". In functie de ceea ce ati decis cu totii, fa-ti o lista de cumparaturi si urmeaz-o cu strictete: cumpara doar ce este necesar si a fost stabilit de dinainte. Daca totusi stii ca nu te poti abtine, ia-ti un buget fix, crede-ma functioneaza! Cel mai important sfat este sa nu te duci flamand la cumparaturi! Mereu ti se face pofta de absolut orice. Foloseste in mod rational carnea si legumele cumparate Daca iti cumperi legume pentru o salata, dar nu le folosesti pe toate, nu le arunca. Exista posibilitatea de a le folosi pentru un sos sau pentru o ciorba – gandeste-te la faptul ca o ciorba poate fi deosebit de economica, din punct de vedere al raportului pret/ portii obtinute. Daca vrei sa cumperi carne de pui, alege sa iei un pui intreg: poti gati diverse feluri de mancare, de la friptura si ostropel, pana la o supa gustoasa, fara a arunca aproape nimic din carnea cumparata. Bananele foarte coapte, cele negre, nu se arunca, ci cu ajutorul lor se poate pregati cea mai delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Din resturile de branzeturi intarite, din cele 2 felii de sunca sau salam poti pregati niste gustari delicioase si bune de pus la pachet, briosele aperitiv. Foloseste ingrediente satioase Ai vrea sa gatesti ceva gustos, ieftin si satios? Ei bine, profita de alimentele ce te satura rapid si pot fi folosite pentru o multitudine de retete: cartofi, orez si paste. Retetele pe care le poti pregati cu aceste ingrediente sunt atat de variate, incat este imposibil sa ramai in pana de idei.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii