Este atat de simplu si gustos sa mancam aripioare picante, cartofi prajiti, sosuri si alte produse gata preparate, incat gatitul acasa a devenit tabu in viteza in care traim.
Dupa o perioada observam ca ne-am ingrasat si ca ne simtim destul de prost, insa ceea ce nu stim este ca aceste produse de fast-food dau dependenta si ca ne-au intrat deja in sange.
Astfel, desi constientizam ca exista o problema, nu ne putem desprinde de proastele obiceiuri si mergem in continuare sa mancam la fast-food, macar o data pe saptamana.
Specialisti din Marea Britanie au studiat pe un esantion de 3500 de persoane efectele consumului constant de prajeli si produse ultra-prelucrate.
Ei au impartit oamenii in doua categorii, unii au mancat timp de 3 luni doar legume, fructe si peste, iar ceilalti doar produse fast-food, pizza si prajeli, gen cartofi prajiti si friptura.
Dupa aceasta perioada, in afara faptului ca a doua categorie era simtitor mai "grea", s-a observat la aceasta si o inclinare naturala spre depresie.
Gradul de risc pentru a dezvolta o depresie este de 58% la persoanele care consuma produse nesanatoase, iar aceasta depresie nu poate fi tratata decat prin abstinenta de la mancarea grea, cu multe prajeli.
Insa majoritatea nu realizeaza aceasta legatura dintre mancare si sanatatea mintala si continua sa consume produse de patiserie si fast-food, considerand ca tristetea si depresia se datoreaza stresului.
Problema este destul de grava, tinand cont ca persoanele afectate de depresie nici macar nu constientizeaza ca au o problema, iar dupa ce au devenit deja dependente de fast-food, calea de intoarcere este mult mai dificila.
Ar trebui sa vedem in mancarea nesanatoasa nu doar motivul kilogramelor in plus, ci si cauza durerilor de cap si tristetilor profunde pe care le avem uneori. Cu cat realizam mai curand ca exista o problema si ne adresam unui medic specialist, cu atat sansele de revenire sunt mai bune.
Iar daca aveti copii, aveti mare grija sa ii educati in spiritul unei alimentatii simple, sanatoase, cu ingrediente cat mai naturale si neprelucrate termic.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii