Atunci cand cantitatea de energie obtinuta din mancare si bautura este mai mare decat cantitatea de energie utilizata in procesele metabolice si pentru exercitiul fizic are loc o crestere in greutate, excesul de energie fiind stocat sub forma de grasime.
Pentru a stopa ingrasarea de obicei o dieta personalizata si cateva exercitii fizice regulate sunt suficiente. Insa uneori slabirea este conditionata si de alti factori, cum ar fi:
- dezechilibre ale insulinei (datorita consumului prea mare de carbohidrati din produse dulci) - o cantitate insuficienta de enzime - lipsa mineralelor si vitaminelor din organism - o functionare slaba a glandei suprarenale - viermi intestinali - ficat lenes si metabolism incetinit - afectiuni ale glandei tiroide - probleme cu rinichii si retentia de lichide sau diverse infectii de natura micotica
Multi dintre noi simt o pofta constanta de dulce, pe care nu ezita sa si-o satisfaca, ducand astfel la ingrasare. Inlocuieste prajiturile si bomboanele cu alte produse, mai slabe caloric, si care iti vor satisface aceasta pofta: cereale integrale, legume, cartofi, dovlecei.
Daca va luptati cu unele dintre simptomele de mai jos, inseamna ca aveti probleme cu insulina si glucoza si trebuie sa va adresati de urgenta unui medic, care va va prescrie si un regim adecvat: dificultati de concentrare, somnolenta, consum mare de cofeina, tutun, ciocolata, sucuri dulci, sete excesiva, transpiratie abundenta, dorinta de a manca cat mai des.
Glanda tiroida controleaza metabolismul organismului si uneori stresul poate afecta negativ acest proces. Iata cateva simptome care ne arata ca tiroida nu este destul de activa: maini si picioare reci, dureri de cap, constipatie, frig, epuizare, lipsa apetitului sexual, tensiune, piele uscata. Se indica consumul de alge si de alimente bogate in tirozina ca migdalele, avocado si semintele de dovleac.
Lipsa magneziului, calciului si potasiului din organism poate cauza ingrasarea. Se pot lua suplimente alimentare sau consuma des: migdale, mere, avocado, orez brun, telina, peste, patrunjel, broccoli, varza, conopida, caise, banane, morcovi, mazare, spanac, sardine, etc.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii