Atunci cand cantitatea de energie obtinuta din mancare si bautura este mai mare decat cantitatea de energie utilizata in procesele metabolice si pentru exercitiul fizic are loc o crestere in greutate, excesul de energie fiind stocat sub forma de grasime.
Pentru a stopa ingrasarea de obicei o dieta personalizata si cateva exercitii fizice regulate sunt suficiente. Insa uneori slabirea este conditionata si de alti factori, cum ar fi:
- dezechilibre ale insulinei (datorita consumului prea mare de carbohidrati din produse dulci) - o cantitate insuficienta de enzime - lipsa mineralelor si vitaminelor din organism - o functionare slaba a glandei suprarenale - viermi intestinali - ficat lenes si metabolism incetinit - afectiuni ale glandei tiroide - probleme cu rinichii si retentia de lichide sau diverse infectii de natura micotica
Multi dintre noi simt o pofta constanta de dulce, pe care nu ezita sa si-o satisfaca, ducand astfel la ingrasare. Inlocuieste prajiturile si bomboanele cu alte produse, mai slabe caloric, si care iti vor satisface aceasta pofta: cereale integrale, legume, cartofi, dovlecei.
Daca va luptati cu unele dintre simptomele de mai jos, inseamna ca aveti probleme cu insulina si glucoza si trebuie sa va adresati de urgenta unui medic, care va va prescrie si un regim adecvat: dificultati de concentrare, somnolenta, consum mare de cofeina, tutun, ciocolata, sucuri dulci, sete excesiva, transpiratie abundenta, dorinta de a manca cat mai des.
Glanda tiroida controleaza metabolismul organismului si uneori stresul poate afecta negativ acest proces. Iata cateva simptome care ne arata ca tiroida nu este destul de activa: maini si picioare reci, dureri de cap, constipatie, frig, epuizare, lipsa apetitului sexual, tensiune, piele uscata. Se indica consumul de alge si de alimente bogate in tirozina ca migdalele, avocado si semintele de dovleac.
Lipsa magneziului, calciului si potasiului din organism poate cauza ingrasarea. Se pot lua suplimente alimentare sau consuma des: migdale, mere, avocado, orez brun, telina, peste, patrunjel, broccoli, varza, conopida, caise, banane, morcovi, mazare, spanac, sardine, etc.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii