Ingredientul din bere care-i va face pe vegetarieni sa nu mai bea aceasta bautura niciodata

Ingredientul din bere care-i va face pe vegetarieni sa nu mai bea aceasta bautura niciodata

Cand ne gandim la bere, ne gandim la cateva ingrediente de natura vegetala (hamei, malt, orz, apa, drojdie) si apa. De atat e nevoie pentru a obtine aceasta bautura atata de cpreciata si consumata de romani, vegetarieni sau nu.


Insa, mai putin cunoscut este faptul ca berea din comert contine o substanta extrasa din peste. Si, da, aceasta nu este trecuta pe eticheta... Este vorba de ihtiocolul, un clei extras din vezica pestilor. Putine sunt cazurile in care nu se foloseste aceasta substanta in industria berii, asa ca este foarte probabil ca si berea pe care o consumati in Romania sa o contina.


Nu este ceva nou. Substanta din vezica de peste este folosita inca din secolul XIX pentru a creste claritatea berii, facand-o astfel mai atragatoare pentru consumatori.


Nu doar gigantii din domeniu folosesc aceasta substanta, dar si unele microberarii. 


Bineinteles, prezenta acestui ingredient reprezinta o problema pentru vegetarieni si vegani, multi dintre ei nestiind ca trebuie sa fie atenti la acest aspect.


Totodata, si pentru carnivorii iubitori de bere, prezenta acestei substante este deranjanta, pentru ca acest ingredient altereaza aroma berii. 


In prezent, mai multe organizatii internationale au solicitat producatorilor de bere sa caute alternative pentru inlocuirea ingredientului ascuns si de origine animala. 


Sursa foto: muzecollective.com
Sursa articol: bbc.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia