Filozofia sandwich-ului

Pai daca ar fi chiar asa, de ce fiecare tara se intrece in a-si promova propriul tip de sandwich? Avem croque-monsieur in Franta, hamburgerul din America, quesadilla din America de Sud, clatitele cu rata Beijing din China (da! Tot sandwich sunt) si sa nu uitam de minunatul kebab din Turcia! Intr-adevar inainte sandwich-urile nu aveau nimic provocator in ele, dar acum sta la imaginatia fiecaruia dintre noi sa ne preparam un sandwich cat mai sanatos si gustos. In plus poti sa il iei oriunde te-ai duce, fiind si usor de transportat. La o prima vedere un sandwich cu sunca e un sandwich cu sunca, dar daca vei avea curiozitatea si iti vei intreba prietenii cum il prepara, vei fi surprins sa vezi ca fiecare are propriul stil.   Trucuri ca sa ai mereu un sandwich delicios   1)      Un sandwich delicios are compozitia ta preferata. Gandeste-te ce-ti place si cum sa le combini astfel incat sa nu pui in fiecare zi aceeasi umplutura. 2)      Foloseste paine neagra in locul banalei paini albe. In alta zi poti folosi paine cu seminte, sau preferata mea painea cu rosii uscate. 3)      Este foarte important ca untul sa fie uns pe paine intr-un strat uniform, care sa acopere in intregime felia de paine. Astfel sandwich-urile nu se vor umezi de la compozitie 4)      Daca folosesti branza mai apoasa, ca si mozarella, apasa bine feliile de paine din sandwich inainte sa il impachetezi.   Ma intorc din nou la studentie pentru ca mi-am adus aminte de minunatele toast-uri, cu care imi preparam sandwich-urile calde. Cateva reguli de care sa tineti cont atunci cand faceti un sandwich cald:   Nu pune felii de paine foarte groase – ori vei rupe capacul aparatului, ori nu il vei putea inchide Unge painea pe ambele parti cu putin unt sau ulei de masline – va deveni crocanta, aurie si usor de mestecat, iar umplutura va fi moale si zemoasa Nu te grabi sa mananci sandwich-ul dupa ce e gata – este fierbinte in interior Orice umplutura ai alege pentru sandwich, o branza de calitate este obligatorie. Cel mai bine e sa o asezi chiar pe interiorul feliilor de paine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia