Desi medicii sustin ca uleiul in cantitati mari ne face rau, majoritatea dintre noi nu-l putem elimina din bucatarie. Si trebuie sa recunoastem ca si grasimile au rolul lor...
Nu toate uleiurile pentru gatit sunt nocive, ci mai ales cele rafinate, care sunt si destul de ieftine. Uleiurile presate la rece sunt foarte sanatoase, pentru ca nu au fost prelucrate termic, iar gustul si aroma lor sunt mult mai persistente.
Iata care sunt cele mai cunoscute uleiuri de gatit!
- uleiul de floare-soarelui, cel mai comun ulei de pe piata romaneasca si nu numai... Contine vitaminele A si E si este foarte potrivit pentru salate si prajeli.
- uleiul de masline este produs cu precadere in Spania si este cel mai indicat in salate, pentru substantele antioxidante pe care le contine. La acest ulei se pot adauga condimente pentru un gust mai bogat!
- uleiul de porumb este indicat pentru prajit, este recomandat diabeticilor si nu are un gust pronuntat
- uleiul de soia se foloseste mai mult in tarile vestice si SUA, are antioxidanti, este bun la prajit, dar si la salate, neavand gust pronuntat
- uleiul de orez are vitamina E, antioxidanti si grasimi nesaturate. Se foloseste mai ales in China si Japonia, insa este foarte sanatos si indicat pentru prajelile profunde la wak sau ceaun
- uleiul de arahide are gust de alune prajite si poate fi folosit in diverse mancaruri sau prajituri. Este cunoscut si folosit mai ales in bucataria asiatica
- uleiul de susan, folosit cu precadere in India, China sau Japonia, nu se foloseste la gatit, ci doar se adauga la preparate pentru potentarea gustului acestora
- uleiul de cocos este aromat si este folosit mai ales pentru preparatele dulci
- uleiul de palmier este orginar din Africa si se foloseste cu masura pentru preparatele din brutarie sau patiserie
- uleiul de nuca este cel mai scump si mai exclusivist dintre toate, are un gust delicat si se foloseste doar la salate, in marile restaurante din lume.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii