Chiar daca de Sarbatori ai frigiderul plin si esti invitat la petreceri cu multa mancare gustoasa si bautura, nu face excese pe care le vei regreta.
Este indicat nici sa nu gatesti foarte mult si foarte "greu", cu grasimi si zahar din belsug, atat pentru tine, cat si pentru membrii familiei tale. Eviti astfel balonarile, starile de greata sau chiar internarile de urgenta.
Pentru a sarbatori Craciunul si Revelionul nu trebuie neaparat sa iti faci o gaura in buget si sa gatesti zile intregi. Poti avea o masa reusita chiar daca faci cate putin din fiecare fel traditional si ocolesti produsele cu multa grasime sau super-prelucrate.
Insa ce ar fi masa de Craciun fara sarmale, nu?! Limiteaza-te totusi la sarmale fara foarte mult ulei sau carne grasa, pe care o poti inlocui cu ciuperci si alte legume. Si 2-3 sarmale de persoana sunt absolut suficiente! Foloseste in loc de smantana un iaurt degresat si ardei iute, care va da savoare.
Friptura de porc inlocuieste-o cu gratar de vita sau de pui, iar garnitura de cartofi cu unt, cu legume fierte si asezonate cu mustar si condimente. In strainatate se mananca de obicei curcan in loc de porc. Adopta si tu aceasta metoda! Toba, carnatii si caltabosii pot lipsi de la masa ta. Iar daca mergi in vizita la cineva incearca doar sa gusti, nu sa faci "paguba" la masa. Consuma paine de secara sau de graham si nu paine alba. Cozonacii ii poti cumpara, insa nu manca mai mult de o felie... pe tot parcursul sarbatorilor. Este important sa iti satisfaci pofta, nu sa te indopi. Salata de boeuf o poti face cu maioneza dietetica, iar inainte de fiercare fel principal serveste o salata, care iti va reduce apetitul. Ciorbele si mancarurile gatite cu ulei si sosuri grele nu sunt indicate pentru un stomac care a "postit" cateva saptamani bune.
Nici excesul de bautura nu aduce nimic bun. Daca incepi masa cu o tuica sau o palinca, bei mult vin alb si rosu si termini cu sampanie, s-ar putea sa te imbeti si sa pierzi atat petrecerea, cat si a doua zi, cand te vei simti obosit si mahmur. In plus, daca nu esti obisnuit sa bei mult si sa amesteci bauturile, s-ar putea ca masa de Craciun sa se termine la urgente.
Nimeni nu incearca sa tina o dieta de sarbatori, insa acest lucru nu iti da "liber" la a consuma cantitati industriale de mancare. Putin si bun, este regula de baza. Si nu uita sa faci cat mai multa miscare, pentru a scapa de caloriile in exces.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii