Cati dintre voi nu arunca zeama de la castravetii murati atunci cand termina borcanul? Probabil ca foarte putini, pentru ca nu multi stiu cate utilizari minunate are zeama ramasa de la borcanul cu gogosari sau castraveti murati.
Insa, dupa ce veti citi cele de mai jos, lucrurile se vor schimba radical si veti pastra cu sfintenie zeama de la muraturi.
Iata de ce:
1. Zeama de la muraturi este un remediu excelent pentru mahmureala. Starea de rau de dupa o noapte in care ai exagerat cu alcoolul poate fi remediata cu un pahar de zeama de la muraturi, cu precadere zeama de la varza murata (moare) sau cea de la castravetii murati.
2. Fiind acida, zeama de la muraturi este perfecta pentru marinata in care se pune carne. Aceasta ajuta la fragezirea carnii si ii da o savoare aparte.
3. De asemenea, zeama de la muraturi este si un dressing perfect pentru salate. Aceasta poate inlocui cu succes zeama de lamaie sau otetul, mai ales ca va da o aroma mult mai interesanta salatei.
4. Poate parea un preparat ciudat, dar inghetata din zeama de muraturi este foarte apreciata in unele parti ale lumii, in Texas, de exemplu. Merita incercat, mai ales ca e destul de simplu de facut: se pune zeama de la muraturi in mici cutiute de iaurt, cu un bat in mijloc si se baga la congelator.
5. Sandvisurile devin mult mai bune atunci cand adaugati un sos de maioneza in care au fost adaugate cateva lingurite de zeama de muraturi.
6. Zeama de muraturi este ideala pentru recuperarea dupa efort fizic, pentru ca are cantitati mari de sodium si de electroliti.
7. In gradinarit, poate fi folosita pentru a distruge buruienile. In acelasi timp, unele plante se dezvolta mai bine pe un sol acid. De exemplu, hortensia este o astfel de planta, iar cand in sol adaugati si zeama de muraturi, floriile hortensiilor vor avea culoarea albastra.
8. Puteti realiza o capcana pentru musculite cu un ameste de zeama de muraturi si detergent lichid. Zeama le va atrage, in timp de detergentul lichid nu le va mai permite sa paraseasca recipientul in care ati pus amestecul.
9. Daca obisnuiti sa gatiti in vase de cupru, atunci aflati ca petele de pe acestea ies ca prin minune cu ajutorul lichidului din borcanele de muraturi.
10. Pentru a obtine niste cartofi prajiti deosebiti, lasati-i timp de 12-14 ore in zeama de la muraturi inainte de sa-i prajiti. Veti vedea ca nu veti regreta.
Sursa foto: food-hacks.wonderhowto.com
Sursa articol: mentalfloss.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii