Smintina pentru frisca este fluida, cu aspect si consistenta omogena, de culoare alb-laptos pina la alb-galbui, gust placut dulceag, cu aroma caracteristica. Nu trebuie sa prezinte aglomerari de grasime sau substante proteice, gust sau miros strain.
Atentie! Nu se poate obtine o frisca corespunzatoare din smintina cu gust acru, pastrata mai mult de 24 de ore.
Smintina de consum, fermentata cu bacterii specifice, are culoare alb-galbui, cu suprafata lucioasa, consistenta omogena, vascoasa, gust placut aromat, slab acrisor, specific de fermentatie lactica. Defectele smintinii pot fi: gust acru, amar, de furaje, aglomerari de grasime sau particule grunjoase.
Atentie! Smintina se poate falsifica cu faina, amidon sau iaurt omogenizat cu mixerul.
Smintiana cu continut de grasime redus (falsificata) are aspect mat, grunj de coagul, gust acru, specific iaurtului sau gust fainos, de amidon.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Desert inghetata de mango si vanilie
Comentarii