Laptele normal are culoarea alb-galbui. Gustul laptelui este dulceag, caracteristic. Mirosul laptelui este caracteristic, putin pronuntat si placut. Culoarea albastruie se intilneste la laptele falsificat prin adaos de apa sau cel sarac in grasime. Laptele nu trebuie sa aiba aspect filant sau viscos, gust amar sau alt gust straniu, sediment. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si trebuie inscris pe ambalajul individual. Verificati data fabricatiei marcata pe capac, punga, cutie si daca produsul se incadreaza in termenul de valabilitate.
Atentie! Laptele imprumuta usor mirosul substantelor din mediul in care se gaseste.
Atentie! Prin Iapte se pot transmite boli ca: tuberculoza,febra aftoasa, antraxul, holera, salmoneloze, infectii stafilococice si streptococice. Deci, fierbeti laptele si mentineti-l pe foc 3-5 minute dupa primul clocot.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Desert inghetata de mango si vanilie
Comentarii