Cumpararea carnii de pasare

Carnea de pasare are un continut mai ridicat in vitamine. Verificati daca produsul este etichetat si marcat cu datele de fabricatie si valabilitate. Verificati carcasele de pasare sa aiba culoare uniforma, sa nu prezinte portiuni vinete in zona aripilor si copanelor (care atesta existenta fracturilor cu acumulari masive de singe;daca exista asemenea portiuni, carnea nu este buna pentru consum, iar in conditii necorespunzatoare de pastrare, pot constitui focare de infectie). Carnea proaspata are un miros specific si o culoare alb-roz pal deschis. Nu trebuie sa se lipeasca de degete la pipait. Nu cumparati carne de pasare de culoare rosie-inchisa sau vinata (exceptie carnea de cocos sau curcan).

Atentie! Nu cumparati carne de pasare cu resturi de fulgi, intestine, trahee sau gusa. Incarcatura microbiana va fi mult mai mare.

Atentie! Nu cumparati pasari taiate care au creasta sau barbitele de culoare bruna, ochii infundati in orbite, ciocul fara luciu, cu mucozitati viscoase in cavitatea bucala, piele umeda de culoare cenusiu-galbuie, cu pete verzui, iar in sectiune suprafata lipicioasa cu miros modificat pina la putred, grasime cu miros rinced, tesutul muscular cu consistenta scazuta. Nu cumparati carne de la oricine si de oriunde, pentru ca riscati imbolnaviri grave.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc
Bucataras.RO

Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

Lasagna place tuturor, cel putin eu asa cred...Este versatila, se poate face in multe combinatii, sosul ragu se poate pastra...

Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide