Pilaful este o mincare din orez fiert intr-un anumit fel.
Pilaful se prepara cu carne de berbec fripta sau fiarta, cu carne de pasare, peste, oua, cu fructe fierte sau uscate, cu nuci si legume.
Pentru prepararea diferitelor pilafuri orezul se alege, se spala si se scurge bine de apa. Dupa aceea se prajeste in grasime pentru ca boabele sa nu se lipeasca intre ele la fiert. Orezul prajit se acopera cu apa clocotita usor sarata sau cu zeama de carne si se fierbe pina cind boabele se umfla si se inmoaie cam 30 - 35 minute.
Se pun de obicei 2 - 2 1/2 pahare de apa la 1 pahar de orez uscat.
Orezul se fierbe in clocote mici fara sa se amestece in cratita acoperita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Desert inghetata de mango si vanilie
Comentarii