Cum se prepara o friptura reusita

Foloasele carnii fripte la gratar sint cunoscute. Caldura care patrunde progresiv in bucata de carne face ca toti porii de la suprafata acesteia sa se inchida si in acest fel toate substantele nutritive si sucul sa fie pastrate. Fiind pregatita cu putina grasime, friptura ramine, din acest punct de vedere, un aliment indicat in toate regimurile, inclusiv in cele dietetice sau de slabire.

Pentru friptura la gratar, ideale sint carnurile pasarilor de curte, dar si cotletul ori fileul de porc. Inainte de preparare, carnea se spala bine si se zvinta cu un prosop curat. Taiata in felii plate, cu un cutit foarte bine ascutit, bucatile de carne isi vor pastra forma si pe gratar. Acestea nu se bat ca snitelele, ci dupa fasonare se aseaza pe gratarul bine incins si uns cu ulei. In timpul frigerii, carnea se unge din cind in cind cu unt, pentru s se patrunde bine, si, mai ales, a se rumeni frumos. Sarea se pune pe friptura numai dupa ce a fost gata, altfel, sucurile se pierd si carnea se intareste, pare uscata. Si intoarcerea fripturii pe gratar trebuie sa se fie facuta cu foarte mare atentie, folosindu-se nu furculita, ci o paleta metalica.

Gata pregatita, friptura la gratar, ca si cea pregatita in tigaie de teflon, se serveste cu soteuri de legume stropite cu unt si ornate cu patrunjel verde. Asadar, se fierb separat: morcovi, conopida, mazare, fasole verde, cartofi. Pe platou, peste un strat de piureu de cartofi, se aseaza friptura si de jur-imprejur se pun legumele fierte, stropite cu unt si presarate cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert inghetata de mango si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Desert inghetata de mango si vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide