Cum se pregatesc cei mai buni cozonaci pentru Craciun - 10 retete

Cozonacul, indiferent cu ce fel de umplutura, este desertul traditional al masei de Craciun. Deci, e de la sine inteles ca nu poate lipsi. 


Pe cat posibil, evitati sa-i cumparati pe cei din comert, pentru multe sortimente contin diverse E-uri care nu sunt sanatoase, si incercati sa-i faceti acasa. In acest sens, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile, dar si cu 10 retete pe care puteti sa le incercati. 


Sfaturi utile:


- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii; 


- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde; 


- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor; 


- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata; 


- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina; 


- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat; 


- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste; 


- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute; 


Iata si cele 10 retete de cozonaci: 


1. Cozonac



2. Cozonac floare, de post



3. Cozonac cu nuca si migdale



4. Cozonac cu nuca



5. Cozonac de sarbatoare



6. Cozonac cu alune si stafide



7. Cozonac moldovenesc



8. Cozonac cu stafide cacao si scortisoara



9. Cozonac cu nuca Dobre



10. Cozonac laudat


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce