Supa Ramen este supa preferata a japonezilor, chiar daca se crede ca originile ei sunt, de fapt, chinezesti.
In momentul de fata, in Japonia se gasesc aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe acest fel de mancare, iar 5000 dintre acestea sunt doar in Tokyo.
Supa Ramen este considerata a fi cea mai consistenta supa din lume, fiind o combinatie de taitei, supa de oase, carne si oua fierte. Exista atat de multe variante pentru pregatirea acestei supe incat nu exista o reteta clasica sau un manual care sa te invete sa gatesti ramen.
De asemenea, supa Ramen este un fel de supa care se mananca cu betisoarele, iar lichidul se bea cu o lingura in stil chinezesc. Atunci cand bei tot lichidul supei, gestul trece drept un compliment pentru bucatar.
Iata cum puteti prepara supa Ramen, intr-una dintre variantele ei:
Ingrediente
1 kg tacamuri de pui
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei de usturoi
3-4 cm de ghimbir
oua fierte tari
ceapa verde
optional: frunze de spanac
ciuperi
sos de soia
taitei de orez
Mod de preparare
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul si se fierbe la foc mic. Se poate folosi o oala de fiert sub presiune, pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte.
Se scoate carnea de pe oase.
In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.
Se acopera trei minute, dupa care se adauga bucati de carne de pui, oul fiert tare, taiat in jumatati si ceapa verde, taiata oblic.
Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii