Insa majoritatea mancarurilor de post nu ne asigura cantitatea de proteine necesara pentru buna functionare a organismului si pentru a avea energie pentru toate activitatile zilnice.
Mancarurile de post se bazeaza in general pe carbohidrati, legume si fructe, iar proteinele lipsesc cu desavarsire. Daca vrei sa tii o dieta, pe langa post, in aceasta perioada, trebuie sa ai mare grija ce mananci pentru a nu te infometa sau... plafona!
Iata cateva sfaturi pentru a urma o dieta in timpul Postului:
- bea multa apa si ceai din plante
- la petreceri sau la restaurant bea apa minerala cu lamaie
- nu consuma doar cartofi, alege legume proaspete si multe condimente
- renunta la sare, zahar si grasimi saturate, cat si la mancarurile ultra elaborate
- gateste in casa, cat mai simplu, fara prajeli sau mult ulei
- uleiul se consuma doar crud, in salate si in cantitati reduse
- fii activ! mergi pe jos si urca scari, daca nu ai timp de sala
- renunta la produsele "de post" din magazine ca: salam de post, carnati de soia, care se prepara prajiti in ulei, etc.
Iata ce sa consumi intr-o dieta din timpul Postului:
- Mic dejun: lapte de soia cu cereale, fructe (nu ocoli bananele, chiar daca au multe calorii, te mentin energic), paine de secara prajita cu rosii si busuioc, compot de ananas light, un baton de cereale cu fructe, dar fara zahar
- Pranz: supa de legume cu crutoane, piure de legume cu soia, mancarica de mazare, sos de rosii si soia, spanac fiert cu rosii, salata de legume asortata cu branza tofu, salata de legume cu fulgi de cereale, sandvisuri cu branza tofu, rosii si masline
- Gustare: alune de padure, migdale, masline, nuci, cativa biscuiti dietetici de post, batoane de cereale, fructe
- Cina: legume la gratar cu sos de branaza tofu si condimente, ghiveci de legume si soia cu muraturi, orez cu legume si condimente, paste integrale cu rosii, usturoi si busuioc, guacamole si paine prajita
Inspira-te din retetele exotice japoneze, fiind unele dintre cele mai santoase din lume, foloseste multe condimente pentru a da savoare mancarurilor tale si pentru a reduce astfel cantitatea de sare folosita, nu prepara dulciuri de post in aceasta perioada de dieta, nu compensa lipsa ciocolatei sau bomboanelor consumand sucuri carbogazoase (au la fel de multe calorii), daca vrei ceva dulce - mananca un fruct, gateste cu foarte putin ulei de masline, iar sosurile nu le ingrosa cu faina, ia multivitamine! Pentru perioada Postului Pastelui va sugeram: Sarmale de post Minestrone Aperitiv cu ciuperci Cornulete de post
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii