Pentru a prepara o marinata perfecta ai nevoie de: uleiuri cu diferite arome (cu masline, usturoi, nuci), condimente diverse, otet, vin, suc de citrice, iaurt.
Uleiurile pentru marinata se folosesc de obicei la salate, pentru a adauga un plus de savoare, dar si la prepararea carnii. Acestea previn uscarea produselor si le dau aroma. Poti folosi uleiul de masline, de susan, de nuci sau macerate, cum a fi uleiurile imbogatite cu usturoi, chili sau rozmarin. Pentru salate se folosesc cantitati mici, 1-2 longurite la un bol mare de salata, iar pentru carne, se unge fiecare felie cu uleiul ales si se lasa cateva minute sa se patrunda.
Atat la salate, cat si la legume si carne se poate folosi o marinata pe baza de otet sau sucuri de citrice, care fragezesc alimentele. Poti folosi lamaie la preparatele pe baza de carne de pui, suc de portocale la carnea de porc, otet sau vin la salate si iaurt sau chiar lapte degresat la peste.
Condimentele le poti folosi la orice preparat si includ: usturoi, ghimbir, ceapa, rozmarin, chili, tarhon, coriandru, menta, miere sau zahar, coaja de citrice, mustar, sare, piper. Poti inventa amestecuri de mirodenii pentru un gust unic!
Cu cat vei lasa mai mult carnea sau legumele la marinat cu atat mai aromate vor deveni!
Carnea slaba si frageda (file de vita, piept de pui), legumele si salatele su nevoie de un timp mai mic de marinare (2-4 ore).
Pulpele, spatele, ceafa, aripile su nevoie de minim 6 ore pentru marinare.
Fructele de mare se tin la marinat timp de 1-2 ore, iar pestele 2-4 ore, insa daca folosesti marinate acide, acestea isi pot schimba culoarea si textura in cateva minute.
Ierburile si condimentele se aplica pe carne si se lasa la frigider pentru a se patrunde.
Poti fierbe marinatele, ca apoi sa stropesti fripturile cu acestea in timp ce se afla deja pe foc!
Orice varianta ai alege, marinatele sunt o metoda excelenta de a obtine bucate savuroase!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii