Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Din fericire, exista mai multe metode prin care putem evita zaharul, fara a renunta la placerea gustului dulce. Iata cu ce poti inlocui zaharul atunci cand pregatesti prajituri: 1. Mierea Este cea mai la indemana alternativa si singurul indulcitor cu adevarat natural (toti ceilalti indulcitori sunt obtinuti pe cale industriala, ceea ce de multe ori se traduce prin prezenta altor substante chimice folosite pentru extractie). Miere este foarte sanatoasa, datorita si continutului mare de vitamine si antioxidanti. Ina acelasi timp, intareste sistemul imunitar si are proprietati antiseptice. Insa, si aceasta trebuie folosita in cantitati reduse, pentru ca are mai multe calorii si carbohidrati decat zaharul. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand gatesti cu miere, este ca proprietatile benefice sunt influentate negativ de temperatura crescuta. Incalzita la 70 de grade, aceasta devine toxica. 2. Siropul de stevie Extractul de stevia este unul dintre cei mai sanatosi indulcitori. Stevia rebaudiana este o planta complet diferita de stevia pe care o mai folosim noi in bucatarie. Este originara din America de Sud, iar frunzele ei sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul. Substanta dulce din stevie se numeste dulcostevina. Indulcitorul de stevie are un indice glicemic mic, contine contine vitamina A si C, maneziu, fier, reduce glicemia din organism, regleaza pofta de dulce, taie pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, combate depresia, oboseala cronica, vindeca acneea, candidoza, gingivitele etc. De asemenea, are 0 calorii!

3. Fructoza Aceasta substanta se gaseste natural in miere, fructe si unele plante. Obtinuta pe cale industriala, fructoza se foloseste sub forma de pulbere la prepararea unor deserturi, indulcirea ceaiului, cafelei. Insa, se recomanda un consum de maxim 30-35 g de fructoza/zi, altfel risti sa te strici la stomac. 4. Siropul de artar Siropul de artar nu este un concentrat preparat cu zahar, ci un indulcitor natural obtinut din copacii de artar. Are mai putine calorii decat mierea (4 calorii pe gram) si este bogat in mangan, magneziu, potasiu si zinc. De asemenea, se mai spune ca previne aparitia bolilor cardio-vasculare, cancerului la prostata si intareste sistemul imunitar. 5. Siropul de agave Agava este un cactus foarte raspandit in Mexic si renumit pentru bautura care se fabrica din el: tequila. Nectarul de agava este tot o forma de zahar, insa are un index glicemic scazut. Impactul scazut asupra glicemiei se datoreaza faptului ca nectarul (sau siropul) de agave este absorbit mai lent in organism. Cu toate acestea, nu este recomandat diabeticilor. O lingura are 60 de calorii, dar poate fi folosit in cantitati mai mici, pentru ca este de 1,5 ori mai dulce decat zaharul. Mai jos ai cateva retete de prajituri in care zaharul nu este folosit deloc, doar inlocuitorii sanatosi ai acestuia: Chec pufos cu caise Cheesecake raw cu zmeura si piersici Mini tarte cu mere si fistic raw
Negresa raw Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci Tarta de ciocolata raw Sursa foto: dailymail.co.uk
Surse articol: medsana.ro, en.wikipedia.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia