Orice roman adevarat intampina Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie) cu fast si bucate alese, traditionale.
Si, chiar daca pentru aceasta zi nu exista neaparat un meniu traditional, pe care fiecare roman sa-l respecte cu strictete, exista totusi cateva tipuri de mancare pe care majoritatea romanilor le gatesc in aceasta perioada.
Incepand cu 1 decembrie se da startul la gatitul urmatoarelor preparate de iarna:
Sarmale cu varza murata
Friptura de porc aromata
De asemenea, sunt nelipsite tocanitele si mancarurile cu fasole uscata sau carnati proaspeti de porc, mai ales ca la tara, in aceasta perioada, urmeaza sa se taie porcul:
Iahnie de fasole
Ciolan afumat cu fasole
Indiferent daca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, o ciorba este intotdeauna o idee buna pentru zilele friguroase:
Ciorba de varza cu afumatura
Ciorba de fasole boabe
Descopera mai multe retete traditionale romanesti in cartea de bucate Mancare ca la mama acasa:
Bineinteles, cea mai populara ciorba din Romania este:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii